Сестри Пеневи представиха България в Световните игри`2017

Топ новина! <p>Сестрите Пеневи - Мариела и Христина, бяха сред малкото български
Христина и Мариела Пеневи

Сестрите Пеневи - Мариела и Христина, бяха сред малкото български състезатели, които взеха участие в престижния планетарен форум Световните игри` 2017

Две габровски момичета представиха България в дисциплината батут-синхрон на Световните игри` 2017 във Вроцлав, Полша. Сестрите Пеневи - Мариела и Христина, бяха сред малкото български състезатели, които взеха участие в престижния планетарен форум. Световните игри се провеждат година след последните Олимпийски игри и в тях намират място дисциплини и спортове, които не са включени в Олимпиадата. Организатор е Международната асоциация за Световните игри под патронажа на Международния олимпийски комитет.
Христина и Мариела бяха във Вроцлав заедно със своя треньор Пламен Нанев. Възпитаничките на местния клуб „Акро-арт“ заеха 10-о място в квалификациите и не успяха да намерят място сред осемте двойки - финалисти. Шампионки станаха състезателките на Украйна, следвани от дуетите на Азербайджан и Холандия. Двойката на Китай, първенец в квалификациите, допусна грешка и остана на последната осма позиция във финала. Проблеми имаха също дуетите на САЩ и Португалия.
За Мариела и Христина участието в Полша беше част от подготовката им за предстоящото Световно първенство по скокове на батут, което ще се проведе през ноември в зала „Арена Армеец“ в столицата.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото