Ръгбистите ни са на крачка от финал за титлата!

Топ новина! <p>Мъжкият отбор на ръгби клуб „Янтра“ е на крачка от
Ръгбистите ни са на крачка от

Мъжкият отбор на ръгби клуб „Янтра“ е на крачка от финала за титлата в държавното първенство! Габровският тим постигна убедителна победа над състава на „Балкански котки“ (Берковица) в първата полуфинална среща (и общо седма поре

Ръгбистите ни натиснаха веднага след началото на срещата и в 21-та минута излязоха напред. Даниел Цвятков беше изпуснат от  гостите и заложи топката в точковото им поле, а Стефан Стефанов реализира допълнителния удар за 7:0. Седем минути по-късно завърналият се от Англия специално за мача Мартин Стоянов направи самостоятелен пробив през центъра и добави нови пет точки, а Стефанов беше точен и при тази добавка - 14:0. След второто есе, което инкасираха, ръгбистите от Берковица натиснаха и пренесоха играта в половината на „Янтра“, но домакините издържаха в защита, въпреки че в последните 5 минути от полувремето играха с човек по-малко заради жълт картон на Стефан Аврамов, а Пенчо Пройчев, който е основен човек от схватката, се контузи.
Добрата игра на домакините продължи и през второто полувреме. В 61-та минута схватката на „Янтра“ изведе Филип Стефанов на позиция и той заложи топката на сантиметри зад точковата линия. Стефан Стефанов отново показа точен шут и есето стана пълно - 21:0. Малко по-късно обаче домакините направиха единствената си грешка в мача, като изпуснаха Цветелин Ангелов и играчът с номер 15 в състава на „Балкански котки“ върна надеждите на своите съотборници за благоприятен резултат, намалявайки разликата - 21:7. Това обаче само мотивира допълнително домакините. С чудесна игра в минутите до края „Янтра“ отбеляза още три есета след великолепни индивидуални изяви на Петър Йовчев, Стефан Аврамов и Венелин Иванов, а Стефан Стефанов демонстрира 100 процентова успеваемост, като реализира всички допълнителни удари (общо 12 точки) и оформи крайното 42:7.
„Получи се доста труден мач и ни предстои още едно сериозно изпитание в Берковица. Искрено се надявам обаче, че ще успеем да постигнем победата и там, и да се класираме на финала. Мисля, че предимството ни е в колективната игра, по-добрата групираност и сплотеността ни. Играем като юмрук и дотук нещата ни се получават добре. Надяваме се да стигнем до финала и ако това стане, ще се борим с всички сили за титлата, за да покажем, че „Янтра“ Габрово е силен отбор“, сподели минути след срещата капитанът на габровския тим Пламен Лалев.
Реваншът е идния уикенд в Берковица и на „Янтра“ е необходима още една победа, равен или загуба с не повече от 35 точки разлика, за да се класира на финала.
Състав: Пенчо Пройчев, Филип Иванов, Петър Ганев, Петър Йовчев, Димитър Георгиев, Даниел Петков, Стефан Аврамов, Пламен Лалев (капитан), Трифон Костадинов, Венелин Минчев, Георги Дженков, Стефан Стефанов, Димитър Мадемов, Даниел Цвятков, Мартин Стоянов (Никола Добрешков, Стефан Йосифов, Румен Колибаров, Галин Иванов, Евгени Димитров, Павел Иванов, Деян Николов, Андриян Желев, Станимир Георгиев, Даниел Петров).
Играещ треньор - Трифон Костадинов
Мениджър - Георги Петков

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни