Ръгбистите на „Янтра” са на финал!

Топ новина! <p>Мъжкият тим на ръгби клуб „Янтра“ е на финал в
Ръгбистите на „Янтра” са на фи

Мъжкият тим на ръгби клуб „Янтра“ е на финал в първенството! Габровските лъвове записаха победа и в реванша от полуфиналния сблъсък срещу „Балкански котки“ и по категоричен начин заслужиха участието си в мача за титлата.

След като спечелиха убедително първата среща в Габрово с 42:7, ръгбистите на „Янтра“ трябваше просто да не губят с повече от 35 точки разлика в ответния мач в Берковица. Те обаче не се задоволиха само с това, а отново наложиха волята си, като постигнаха осма поредна победа от началото на сезона. Габровският тим откри резултата в срещата с есе на Филип Стефанов и точна добавка на Стефан Стефанов. След това Пламен Лалев и съотборниците му пропуснаха две добри възможности да увеличат актива си и в края на полувремето бяха наказани от домакините, които реализираха непълно есе и един наказателен удар, за 8:7 на почивката. През втората част „Янтра“ игра на сигурно и с три точно изпълнени фаула от Стефан Стефанов си осигури крайната победа със 7:16. 
Така общият резултат от двата полуфинални мача е 58:14 в полза на габровския тим. И за втория двубой с „котките“ „Янтра“ имаше „чуждестранни“ попълнения. Специално за срещата от Англия се прибраха Мартин Стоянов и Ивайло Ялъмов. Очаква се те двамата да бъдат на линия и за финалния мач, както и състезаващият се във Франция Ивайло Иванов.
„Най-важното от всичко е, че вече сме финалисти. Изиграхме срещата тактически. След първото есе се успокоихме и не сме се напъвали особено. Направих седем смени и извадих от игра ключовите играчи, за да ги запазя за предстоящия мач за титлата, тъй като домакините играха доста грубичко и откровено се бяха наточили не само да ни победят, но и да ни отстранят. Това обаче нямаше как да се случи. На този фон хубавото е, че завършихме мача благополучно, без контузии и вече гледаме към финала“, сподели след срещата щастливият мениджър на тима Георги Петков.
В битката за историческа първа титла от първенството по ръгби 15 мъжкият тим на „Янтра“ ще срещне състава на „Валяците“ (Перник), който елиминира драматично НСА в другия полуфинал. Шампионите от последните два сезона спечелиха в Перник с 22:16, а в реванша отстъпиха с 14:15, но се класираха на финала с общ резултат 36:31. Мачът за златните медали ще бъде в началото на месец май, най-вероятно в столицата.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото