Пристигат топ лекоатлетите на България

Топ новина! Skok-t-na-d-lzhina-e-edna-ot-nai-atraktivnite-distsiplini
Скокът на дължина е една от най-атрактивните дисциплини
Най-добрите състезатели, които са здрави и са в България, ще бъдат на стадион „Христо Ботев“, увери Диян Драшков

очаква да бъде поредното издание на лекоатлетическия турнир в памет на известния габровски треньор Никола Вълчанов. Състезанието за юноши, мъже и жени, организирано от ЛК „Тот атлет“, БФЛА и Община Габрово, е тази събота на стадион „Христо Ботев“ и ще се проведе паралелно с Националния шампионат за състезатели до 14 години. 
    Турнир „Никола Вълчанов“ ще привлече почти всички български топ атлети, тъй като ще бъде и селекция за националния отбор, който ще представи страната ни в Европейското отборно първенство. Тази година то ще се проведе в рамките на Европейските олимпийски игри в Полша. 
    Медали ще се раздават в дисциплините 100, 200 и 400 метра, 400 метра с препятствия, скок дължина, троен скок, висок скок, мятане на диск, хвърляне на копие и гюле. За тях ще спорят куп национални шампиони: Слави Мутафов (100м), Йордан Гюров (400м), Деян Гемиджев (диск), Марк Славов (национален рекордьор на копие), Дева Мария Драгиева (400м), Христо Банков (гюле), Тодор Петров (гюле, юноши под 20 години). В състезанието ще участват също бронзовата медалистка от Европейския младежки олимпийски фестивал на скок височина Ирен Саръбоюкова, Елена Аргирова - бронзова медалистка от Европейския младежки олимпийски фестивал на троен скок и ред други родни елитни състезатели. Екзотичен привкус в надпреварата ще донесат петима лекоатлети от националния отбор на Катар.
„Общо взето всичко най-добро от състезателите ни, които са здрави и са в България в момента ще бъдат на стадион „Христо Ботев в съботния ден и това ще направи доста интригуваща надпреварата във всички дисциплини. Предвид факта, че това ще бъде и селекция за националния отбор, вероятно това ще бъде най-силният подобен турнир у нас за годината“, сподели спортният директор на БФЛА Диян Драшков. 
    Турнир „Никола Вълчанов“ ще започне в 13 часа. Преди това, от 8 сутринта в съботния ден, в надпревара на стадион „Христо Ботев“ ще влязат над 300 малки момчетата и момичета. 

Те ще се борят за два комплекта медали от Националния шампионат под 14 години на четирибой. Задължителните дисциплини в него са 60 м и 60 м с препятствия, а изборът на дисциплини е между скок дължина и скок височина, и 600 м/ 800 м и гюле. Заявки за участие са подали 214 момичета и 115 момчета от над 50 клуба в страната. 
    Сред участниците са и млади атлети от двата габровски лекоатлетически клуба. 
    АК „Орловец 93“ ще бъде представен от Пресиана Йончева, Анна Христова, Ивайла Големанова, Александра Петрова, Цветина Цвяткова, Християн Христов, Трифон Карапанчев, Християн Димитров, Кристиян Кънев и Теодор Куцаров. 
    За „Тот атлет“ ще се състезават: Елица Стоянова, Стефания Георгиева, Александра Иванова, Велина Александрова, Красимир Куцаров и Мартин Велков. 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Лека атлетика

Към началото