Преизбраха Карамаринов за пети път

Топ новина! Добромир Карамаринов очаквано бе преизбран за пети мандат
Добромир карамаринов, лека атлетика, Габрово, президент, Руен Панчев, Трифон Панчев

единодушно Добромир Карамаринов за президент на централата.

Общото събрание на Българската федерация по лека атлетика, което се проведе днес в Поморие, преизбра единодушно Добромир Карамаринов за президент на централата.
Той бе предложен за поста от Атанас Атанасов и подкрепен писмено от над 100 клуба. За Карамаринов това е пети пореден мандат.
"Благодарен съм за поредното доверие, което членовете на БФЛА ми гласуваха. Една от основните задачи на новия Управителен съвет е да издигнем на ново по-високо ниво ролята на Треньорския съвет", заяви Карамаринов, който не е единственият габровец в ръководния орган на лекоатлетическата федерация. Там е и съученикът му от ПМГ "Акад. Иван Гюзелев", бившият десетобоец Руен Панчев, баща на сегашния кмет на Дряново Трифон Панчев. В УС са още Асен Христов, Георги Павлов и Румен Йонков.
От март Карамаринов е временно изпълняващ длъжността президент на Европейската атлетика. Той наследи на поста норвежца Свен Арне Хансен, който се оттегли поради здравословни проблеми. Според конституцията на Европейската атлетика при невъзможност избраният от конгреса президент да изпълнява задълженията си, то първият вицепрезидент, какъвто бе Добромир, поема ръководството до следващия конгрес. Той би следвало да се проведе през октомври следващата година.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Лека атлетика

Към началото

Следвай ни