Празнично отбелязване на Деня на българската просвета и култура и славянската писменост – 24 май в Технически университет – Габрово

tu-1497.jpg
tu-1497.jpg

По случай Деня на българската просвета и култура и славянската писменост в библиотеката на Технически университет – Габрово до 8 юни гости и граждани на гр. Габрово ще могат да разгледат изложбата „Кирило-Методиевската идея в православното

По случай Деня на българската просвета и култура и славянската писменост в библиотеката на Технически университет – Габрово до 8 юни гости и граждани на гр. Габрово ще могат да разгледат изложбата „Кирило-Методиевската идея в православното християнство”. Изложбата е предоставена от Кирило-Методиевски научен център към Българската академия на науките със съдействието на Националната академична мрежа на БАН и Регионалния академичен център на академията в Габрово. Изложбата съдържа 13 платна, които представят преписи и извори за живота и делото на светите апостоли от славянски, гръцки, латински и романо-германски източници, възникнали в Европейските страни от ІХ и ХІV век.
С тържествен Академичен съвет на 22.05.2017 г., в празничното фоайе на Университетската библиотека, академичната общност на Технически университет – Габрово ще отбележи Деня на българската просвета и култура и славянската писменост.
На специална церемония ще бъдат наградени студентите на ТУ-Габрово за високи постижения и отличен успех, преподаватели и служители.
Празничното настроение ще споделят делегации от чуждестранни висши училища – партньори на ТУ-Габрово.
На тържествената церемония проф. Иларионов ще връчи почетен знак на проф. Хофмайстер- Ректор на висше училище Висмар, Германия за развитието и укрепването на отношенията между двете институции.  Участие в празничните събития ще вземе и „Доктор хонорис кауза на ТУ-Габрово” – проф. Николай Ганев, както и делегация от Чешкия технологичен университет- Прага.
Академично слово, посветено на делото на Кирил и Методий в българската историческа памет ще произнесе проф. Димо Чешмеджиев, дългогодишен изследовател на живота и делото на светите братя, който работи в Кирило-Методиевски научен център при БАН.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Дежа вю

Към началото

Следвай ни