Аз съм Българка през обектива на Радослав Първанов

Edna-ot-nai-krasivite-snimki-na-Radoslav
Една от най-красивите снимки на Радослав

     „Аз съм Българка!” е родолюбив фотографски проект, дело на фотографа Радослав Първанов. Снимките са заснети в периода октомври 2014 – декември 2016 година. Те обхващат по-голямата част от България и в него взимат у

     „Аз съм Българка!” е родолюбив фотографски проект, дело на фотографа Радослав Първанов. Снимките са заснети в периода октомври 2014 – декември 2016 година. Те обхващат по-голямата част от България и в него взимат участие 23 българки и две деца. Заснети са 30 сюжета, сред които Старият Пловдив, Централен военен клуб София, Пернишката крепост, Лазаровден в Етъра, Полята с рапица, Розобер, Хан Хаджи Николи във Велико Търново, Рупите-Мелник и Петрич, Двореца в Балчик, Житени поля, Лавандулата, Паметника на Свободата - Шипка, Царевец, Габрово, Жеравна, Арбанаси, Соколски манастир, Смолян, Трявна, Враца, Копривщица, Боженци, Махала Баба Стана, Средногорието, Кюстендил, Люлките на християнството – София, Дряново и Етнографски музей на открито „Етър” през зимата. Сюжетите са 30, но местата като разновидности са 39.
    В представителната изложба ще видите 30 картини от най-добрите снимки, направени за „Аз съм Българка!” .
    Някои технически данни за проекта: фотографът изминава 8080 километра в България, за да направи снимките. 30 сюжета, 25 модела, 25 носии, 111 часа, прекарани в снимки, от 45 градуса на слънце в полето до -5 градуса в снежна виелица в „Етъра”. 5000 сполучливи кадри от всички картини, като суровият материал е над 20 000 снимки.
    Създаден е и филм, който ще пренесе присъстващите на откриването директно на мястото на снимките, откъдето ще получат топъл поздрав от всяка една усмихната и красива българска девойка, участваща в проекта.
    Трейлъра на този филм можете да споделите от линка –www.facebook.com/i.am.bulgarian.woman/videos/1709520382679007
    „Аз съм Българка!” и над 20 красавици в народни носии ще „окупират” центъра на София за една вечер. След това събитие амбицията на създателя и продуцент на проекта Радослав Първанов е да издаде албум с историческа информация за мястото на снимките от всеки сюжет. Самата изложба да обиколи България и да напусне границите на държавата и културата ни, за да покаже пред света на каква история и традиции сме наследници. Авторът смята, че в този проект напълно е реализирал първоначалната си идея да създаде един образ на Родината от три елемента: красива млада българка в богата народна носия на фона на кътче с културно и историческо значение от страната ни.
    Отправяме поканата си към вас да отразите, а чрез вас българите да се потопят в един нетрадиционен разказ за красотата на България.
    Датата на официалното представяне на проекта е 13 май, събота, от 18.00 часа, а мястото - ресторант „МоМа” /ул. „Солунска” 28/.
    За контакт: Радослав Първанов, автор и продуцент на проекта
    телефон: 0878 39 08 93, имейл: radoslavpetkov@abv.bg
    Страница на проекта Аз съм Българка - I am Bulgarian - Начало
    Страница на автора Радослав Първанов Фотография - Radoslav Parvanov Photography
    Официално събитие Аз съм Българка! – изложбата, проекта, филма

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Дежа вю

Към началото

Следвай ни