Поредна титла за Анна, бронз за Гала

Топ новина! <p>Още един златен медал към богатата си колекция прибави състезателката
Поредна титла за Анна, бронз з

Още един златен медал към богатата си колекция прибави състезателката на клуб „Тот Атлет“ Анна Чиприянова. Възпитаничката на треньора Михаил Кьошев спечели шампионския трофей от Националния шампионат по лека атлетика за юноши и девойки стар

Анна триумфира в сектора на стадион „Хаджи Димитър“ в Сливен с резултат от 13.42 м, който постигна при третия си опит. Тя започна състезанието с 12.45 м, след което изпрати металната топка на 13.00 м и 13.42 м. Последваха два грешни опита и 12.22 м в последния. Само с два сантиметра по-слаб резултат от Анна постигна най-сериозната й съперничка на родната сцена - Рената Петкова от АК „Георги Дъков“ (Плевен), а бронзовия медал с 11.38 взе Деница Карамфилова от ЛК „Цветанка Христова“ (Казанлък).
Още един медал за старша възраст пое към Габрово. Окичи го Гала Чалъкова, която завърши трета в надпреварата на 400 м. Чаровната състезателка на АК „Орловец 93“, която е сред номинираните от сайта bgathletic.com за най-красива атлетка на България за 2014 г., си осигури по категоричен начин място сред най-добрите осем в дисциплината, като спечели серията си в надпревара с още шест момичета. Във финалното бягане Гала води оспорвана битка и успя да изпревари със стотни представителката на „Тунджа“ (Ямбол) Ангелина Георгиева за третото място. Времето, с което Гала пресече финалната линия, бе 58.69 сек. Тя участва и в надпреварата на 800 м, в която се класира на осмо място, с време 2.27.24 мин.
При юношите добро представяне направи щафетата на „Орловец 93“ на 4 х 400 м. Габровският отбор - Ивайло Стефанов, Светлин Иванов, Мартин Тачев и Явор Паскалев, съставен на 75% от момчета младша възраст, се нареди на четвърто място. Квартетът на ЦСКА спечели златните медали, следван от четворките на „Ч. Ч. Чендини“ (София) и „Супер спорт“ (Варна), а зад „Орловец 93“ останаха щафетите на силни школи като „Лудогорец“, „Добруджа“, „Евър“, „Берое“, „Черно море-Атлетик“ и др.
Единственият от четиримата състезатели на „Орловец 93“, който си беше във възрастта - Явор Паскалев, участва и индивидуално на 400 и 800 м. По-успешно беше представянето му на по-дългата дистанция, в която се класира пети от общо 28 състезатели, с време 2.04.73 минути. На 400 м Паскалев завърши 13-ти (54.14 сек.).
Изненада, но в негативен план, поднесе Никифор Нешев в сектора за тласкане на гюле. Шампионът от последните две национални надпревари при старшата възраст остана девети в дисциплината, само с един сполучлив опит. В квалификациите Никифор записа най-добър резултат - 14.84 м. В състезанието нещата се объркаха. Нешев, който от месец насам се състезава за тревненския „Хаммер-ХВ“, записа слабо за възможностите си постижение от 12.61 м при първото си излизане в сектора. Последваха два фаула и това извади възпитаника на Мишо Кьошев от борбата в първата осмица. В отсъствието на топ фаворита шампион стана Николай Петров от „Добруджа-99“ (Добрич) с резултат 15.35 м.  

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Лека атлетика

Към началото

Следвай ни