Полицейска акция, свързана с политическите права на гражданите, битовата престъпност и реда

Топ новина! Operatsiyata-e-po-zapoved-na-glavniya-sekretar-na-MVR
Операцията е по заповед на главния секретар на МВР
Регистрирани са 15 престъпления, 12 от тях са разкрити. Задържано е едно лице.

Специализирана полицейска операция против престъпленията, свързани с политическите права на гражданите, противодействие на битовата престъпност и опазване на обществения ред се проведе на територията на област Габрово днес, 10 март. 

В акцията участваха служители от Районните управления в Габрово, Севлиево, Дряново Трявна, секторите „Противодействие на криминалната престъпност“ и „Противодействие на икономическата престъпност“ в ОДМВР Габрово, Зонално жандармерийско управление Плевен, Регионална дирекция по горите, Българска агенция по безопасност на храните, НАП Габрово. Обект на проверка бяха различни направления – криминална, икономическа престъпност, както и спазване на Закона за движение по пътищата от водачи на моторни превозни средства.

В хода на планираните мероприятия са проверени общо 495 граждани, 340 автомобила, 4 лица с криминални прояви, 6 сборища на криминално проявени лица, 4 заложни къщи и 25 търговски обекта. Съставени са 42 акта за установяване на административни нарушения и са наложени 30 глоби по фиш.
Регистрирани са 15 престъпления, като 12 от тях са разкрити. Задържано е едно лице.

Операцията е проведена по заповед на главния секретар на МВР във връзка с разпореждането на министъра на вътрешните работи за активни действия по един от основните приоритети на МВР – повишаване на сигурността в населените места и по-ефективно противодействие на престъпността.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Закон и ред

Към началото