По покана на Българския кардиологичен институт в България пристигна световноизвестният швейцарски кардиохирург проф. Тиери Карел

Водеща! Ekip-ot-spetsialisti-ot-visokotehnologichnite-bolnitsi
Екип от специалисти от високотехнологичните болници
Oветовноизвестният швейцарски кардиохирург проф. Тиери Карел ще консултира екипите на високотехнологичните болници „Сърце и Мозък“ в Плевен и в Бургас

Специалистът бе посрещнат с вълнение от пациентите и силен професионален интерес от колегите си. В продължение на близо десет дни специалистът ще консултира и инспектира работата на екипите във водещите клиники по кардиохирургия на високотехнологичните болници „Сърце и Мозък“ в Плевен и в Бургас. Плановият прием включва много тежки случаи на животозастрашаващи състояния и сложни операции с плевенските кардио и съдови хирурзи.

Извършил над 12 000 хирургични интервенции, проф. Карел е ярка звезда в световната кардиохирургия в последните десетилетия. Той, inter alia, е учител и ментор на кардиохирурга проф. Томислав Михалевич, изпълнителен директор и президент на Кливлънд Клиник, Охайо (20 години болница № 1 в света), който, от своя страна, като лектор на научната конференция „Пролетни кардиологични дни“, организирана от БКИ (Пловдив, 2009 г.), насърчи и подпомага решаващо, и днес, развитието на българската инвазивна кардиология и кардиохирургия.

Проф. Карел членува в множество национални и международни професионални дружества, член е на борда на директорите на Американската асоциация по торакална хирургия (2018-2021 г.), редактор на Европейското научно списание по кардиоторакална хирургия (2011-2021 г.).

В продължение на 25 години проф. Карел е част от ръководството на водещи научни институции. Автор е на над 800 научни публикации. Носител на наградата ‚Леонардо да Винчи‘ за високи постижения в областта на преподаването и обучението към Европейското дружество по кардиоторакална хирургия, доктор хонорис кауза на Фрайбургския университет.

Участвал е в близо 50 хуманитарни мисии в цял свят.

Ще имате възможност да зададете вашите въпроси на брифинга за журналисти с участието на проф. Тиери Карел и водещите кардиохирурзи доц. Владимир Корновски и д-р Йордан Красналиев

ОЧАКВАМЕ ВИ НА 10 февруари 2023 г. (петък) в „Сърце и Мозък“ - Плевен, Casa Nova, от 13,30 ч.

Осигурен е транспорт - брандиран автомобил на болница „Сърце и Мозък" ще ви чака в 13.00 часа на паркинга на Общината в Плевен.



Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Здравеопазване

Към началото

Следвай ни