Още седмица за събитие 2017

Топ новина! Stefan-Yavashev-pri-otkrivane-na-izlozhbata--Kristo-i-ZHan-Klod.-Porekti-
Стефан Явашев при откриване на изложбата "Кристо и Жан Клод. Поректи"

Клубът на Будителите в Габрово към Народно читалище „Будителите 2017“ за четвърти път ще връчи награда за събитие на годината в областта на културата.

Клубът на Будителите в Габрово към Народно читалище „Будителите 2017“ за четвърти път ще връчи награда за събитие на годината в областта на културата. Вече са номинирани проектът на Радослав Първанов „Аз съм Българка“ , изложбата на Дома на хумора и сатирата „Кристо и Жан-Клод. Проекти“, албумът на Илко Илиев "Оркестърът на животните", фестивалът „Здравей, Здраве“, китарният концерт - спектакъл „Душата на една китара” на Радослав Талев и др.
 Предложенията се приемат на електронна поща buditelite@mail.bg, както и на страницата Клуб на будителите във Фейсбук. Кутии, в които се събират предложенията на габровци, са поставени в Информационния център на Община Габрово, Регионална библиотека „Априлов-Палаузов“, касата на Драматичен театър „Рачо Стоянов“, Книжарница „Том Първи“ , Художествената галерия „Христо Цокев“, Общeствен клуб „Фурна“, библиотеката на читалище „Хр.Смирненски 1949“ в кв. Русевци, в двата МОЛ-а и църквите „Успение на Пресвета Богородица“ и „Света Троица“ в центъра на града. След 14 февруари ще се състои обобщаване на предложенията и ще започне гласуването за избор на едно от номинираните събития.
Ще бъде отличено събитието, събрало най-много от гласовете на публиката и на журито. В оценката се включват и експертите, чиято оценка ще има не по-малка тежест от тази на зрителите. Критериите за оценка на събитията, от които ще се ръководи журито са: актуална проблематика, традиционна тема, поднесена по нов начин - иновативен или актуален подход на реализация; висока художествена стойност;  ангажира публиката по нов начин и/или привлича нова публика; усвоява нови пространства;  създава и развива нови партньорства; обогатява културния живот на града;  има трайни резултати и продължително въздействие; прилага иновативен подход за популяризиране и реклама.
 Без да е задължително да се съобразяват с критериите, по които ще оценява журито, зрителите ще номинират събитие, или събития от културния календар на 2017 година, които са докоснали сърцата им. Без значение дали са били предназначени за публика от 50, или 5000 зрители. И без значение дали са резултат на професионален или любителски екип, за деца, или за възрастни. Изпратете Вашите предложения за културно събитие на 2017 година до 05.02.2018 г..
      Наградата ще бъде връчена на специална церемония през март.
      Следете резултатите на фейсбук страницата на Клуба на Будителите.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Cristo

Към началото

Следвай ни