Опасни изпреварвания на пътя, хванаха нарушителите

„P-tna-politsiya“-apelirat-grazhdanite-da-podavat-signali-za-narusheniya
„Пътна полиция“ апелират гражданите да подават сигнали за нарушения

    Видеоклип с опасно изпреварване до разклона за с. Враниловци докара акт на 38-годишен служител, шофирал опасно фирмената кола. Клипът е качен в габровска група в социалната мрежа на 13 август, а вчера стана ясно, че полицията не подценява и този вид сигнали.
    „Само няколко дни бяха нужни на служителите от Сектор „Пътна полиция” да идентифицират водача на служебния автомобил, предприел изключително опасно изпреварване на разклона за Враниловци, разказа хронологията в социалната мрежа габровецът Владимир Стефанов. - В късния неделен следобед на 13 август в популярна габровска ФБ група беше качен клип, на който се вижда как брандиран пикап изпреварва бус и се разминава на „една боя” с движещ се насреща автомобил. Само бързата реакция на шофьора отсреща предотвратява челен удар. 
В тъмната кола идваща откъм Габрово пътува семейство с две деца – допълва Владимир Стефанов, позоваващ се на разказите на очевидци. - Още на следващия ден 14 август (понеделник), от „Пътна полиция” започват работа по установяването на водача на служебния автомобил и свидетелите. Видеото се гледа кадър по кадър с цел да се види номера на нарушителя. Усилията се възнаграждават и е намерен „чист” образ на две от цифрите. Допълнително се гледат и записи от стационарни камери в града. Така се стига до 38-годишния служител, който получава лично акта си на 18 август (петък).
Развитието по случая за пореден път опровергава тезата, че няма смисъл сигнали да се публикуват в социалната мрежа, че тя е нещо несериозно, а институциите гледат на информацията в нея с пренебрежение и я подминават без последствия.”
Вчера и от ОД на МВР-Габрово пуснаха официално съобщение не само за случая край Враниловци, но и за рисково шофиране в района на бул. „Могильов”.  
„В хода на проверката е установено, че на 13 август 38-годишен мъж от Габрово, управлявайки автомобил „Дачия“, не е съобразил поведението си с пътен знак В-24 и пътна маркировка М2 и е предприел маневра изпреварване на движещия се пред него товарен автомобил, навлязъл е в лентата за насрещно движение и е принудил движещия се насреща лек автомобил да се отклони вдясно по посоката на движението си, за да предотврати челен сблъсък. С действията си 38-годишният мъж е създал непосредствена опасност за възникване на тежко пътнотранспортно произшествие. На водача е съставен акт за установяване на административно нарушение. 
На 7 юли в ОДМВР Габрово е получен сигнал за рисково шофиране на водач в района на бул.“Могильов“. Към сигнала е предоставен и материал от видеорегистратор. В резултат на предприетите мерки е установено, че на 3 юли 2023 г. 21-годишна жена, управлявайки л.а.“Фолксваген Голф“ по бул. „Могильов“, при преминаване от дясна пътна лента в лява пътна лента, не е пропуснала движещия се лек автомобил „Киа“, като по този начин е принудила водача да навлезе в лентата за насрещно движение и е създала реална предпоставка за пътнотранспортно произшествие. На 21-годишната жена е съставен акт за установяване на административно нарушение. 
От „Пътна полиция“ апелират гражданите, станали свидетели на подобен тип прояви на пътя, незабавно да подадат сигнали, като тяхното съдействие е от съществена важност за санкциониране на нарушителите.” 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Държавност

Към началото

Следвай ни