Областната комисия по безопасност на движението по пътищата прие годишната план-програма за 2023 година

Zamestnik-oblastniyat-upravitel-andrei-Nikolov-predsedatelstvashe-zasedanieto-na-komisiyata
Заместник-областният управител Андрей Николов председателстваше заседанието на комисията
Областната комисия по безопасност на движението в Габрово проведе първото си заседание за 2023 година

    На първото си редовно присъствено заседание Областната комисия по безопасност на движението по пътищата (ОКБД) прие Годишна план-програма за 2023 година на област Габрово.
    То се проведе на 26 януари в заседателната зала на Областна администрация - Габрово под председателството на заместник областния управител Андрей Николов. В заседанието участваха  членовете на Комисията в лицето на представители на общините, Областно пътно управление, Център за спешна медицинска помощ, Окръжна прокуратура, Областен отдел ,,Автомобилна администрация“, Регионално управление на образованието, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Чрез видеоконферентна връзка се включиха и представителите на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ (ДАБДП) г-н Росен Рапчев, г-н Светослав Васев и г-жа Марта Петрова.
    Съгласно предварително обявения дневен ред приети бяха още: текущата обобщена информация за предприети и изпълнени мерки по БДП за четвърто тримесечие на 2022 г.; график за провеждане на заседанията на ОКБДП за 2023 г.; проект на Годишен доклад за 2022 г. на област Габрово.
    В хода на заседанието бе отправена препоръка от представителите на ДАБДП, според която всяка една от представляващите институции в Областната комисия следва да насочи усилията си в посока на превенцията и информираността на своите служители. Това е една от основните цели на политиката по пътна безопасност.
    Превенцията започва от най-ранна детска възраст и цели формиране на култура на безопасно поведение по пътищата.  Предложено бе в часовете по пътна безопасност, които се провеждат в детските заведения и училищата, да се използват разяснителните материали, качени на сайта на ДАБДП, да се информират децата и младежите за рисковете, до които води отклоняването на вниманието и използването на мобилни устройства по време на пътуване, да се подчертае необходимостта от поставяне на предпазни колани.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Държавност

Към началото

Следвай ни