Нека продължим заедно да градим успешно и спокойно бъдеще - без мерки и теглилки кой колко е дал и допринесъл

Водеща! Bogomil-Petkov
Богомил Петков
Право на отговор

Идеята за изграждане на тунела под Шипка е на повече от 125 години. През 1897 година при управлението на Константин Стоилов с писмо до него габровските народни представители Иван Пецов и Христо Манафов искат изграждане на трансбалканска връзка през Шипченски проход.

Тунелът под Шипка не започва от Богомил Петков и „Продължаваме промяната“, но да не се „канселира” и да стартира, заслугата е на много хора, Министерски съвет и българското правителство начело с Кирил Петков. Да, имаше съпротива, свидетел съм на много разговори, но разумът надделя. Разбира се, най-голямата заслуга е на габровската общественост, та това е мечта на поколения габровци. Но няма как ГЕРБ – Габрово да забрани да бъде моя мечта и кауза. За тяхна информация: четири години съм учил в ПМГ „Акад. Иван Гюзелев”, живял съм, работил, създал съм производство и съм открил работни места в град Габрово. От 15 (петнадесет) години съм член на Камарата на строителите в България - областно представителство Габрово, от които 7 (седем) години председател. По време на строителството на обходния път, виадукта и тунела многократно съм водил колеги строители, ръководители и с гордост съм показвал строителството на уникалните съоръжения.

Когато се кандидатирах за народен представител, заявих, че моята кауза е изграждането на тунела под Шипка, заедно с обходния път на град Севлиево и решаването на водния проблем на Севлиевска община, поради което хората от Габровска област ме избраха и ми гласуваха доверие. Смело мога да заявя, че съм свързан с проекта и габровската общественост много повече от редица членове на ГЕРБ - Габрово. И в бъдеще няма да жаля сили, време и енергия да помагам до окончателното завършване на проекта.

Има заложени пари в бюджета на АПИ, проектирането започва и то ще приключи за 8 (осем) месеца. Догодина започва реалното строителство, което трябва да завърши до края на 2026 година. На срещата в началото на 2022 година с габровската общественост в зала „Възраждане” изказах благодарност на всички за стореното досега. За подписването на договора за строителство на тунела под Шипка, което се проведе на 8 юни 2022 г., бяха поканени кметът на Община Габрово г-жа Таня Христова и народният представител г-н Томислав Дончев. За съжаление, те не дойдоха. Истината е, че много трудно се достигна до финалния етап от подписването на договора за изпълнение. Но се подписа. С цената на много усилия и на много хора, които добронамерено съдействаха.

Нека заедно се зарадваме на добрата новина, да продължим заедно да градим успешно и спокойно бъдеще. Без мерки и теглилки кой колко е дал и допринесъл.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Тунелът

Към началото

Следвай ни