Гроздан Караджов: “Изграждане на тунела под Шипка ще започне още тази година“

Водеща! Grozdan-Karadzhov-revizira-pozitsiyata-si-za-izp-lnenie-proekta-za-tunela
Гроздан Караджов ревизира позицията си за изпълнение проекта за тунела
След посещението си в Габровска област на 27 януари зам. министър- председателят и регионален министър Гроздан Караджов написа във Фейсбук: „Всички знаем, че когато по света се заговори за нещо, в Габрово то вече се прави.

С едно изключение - тунелът под Шипка, който буксува години наред.
Но нещата се променят. Изграждането на тунела под Шипка ще започне още тази година. Консорциумът, който през 2020 г. е избран да извърши техническото проектиране и строителството на тунела, днес е потвърдил устно офертата си пред АПИ. Очакваме утре и официално писмено потвърждение. Днес в АПИ са отворени и 5 оферти за строителен надзор. Така мечтата на габровци може най-накрая да стане реалност, макар и не в този мандат. Срокът за изпълнение е малко над 4 години и се надявам да няма забавяне.
Радвам се, че успях да споделя тези новини по време на дискусия с гражданите, Общинския съвет, кмета и народните представители при първото си посещение в Габрово като министър на регионалното развитие днес. Посетих и обхода на града до мястото, където трябва да се изгради тунелът под Шипка.
Кметът на Дряново Трифон Панчев постави проблема с ключови за общината пътища, които са в тежко състояние. Започваме да ги ремонтираме през тази и следващата година. Като първо ще е отсечката до Царева ливада, а след това и до Севлиево, защото там трябва основен ремонт. За обхода на Севлиево общината ще трябва да изработи идеен проект. АПИ има ангажимент за изготвяне на техническия проект, отчуждаването на земите, ОВОС и реалното строителство“.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Тунелът

Към началото