Богомил Петков: „Когато има кауза, мечтите се сбъдват"

Водеща! Bogomil-Petkov.jpg
Bogomil-Petkov.jpg
Вчера, на подписването на договора за тунела под Шипка беше и народният представител от "Продължаваме промяната" Богомил Петков. За него тунелът е лична кауза.

- Г-н Петков, вчера бяха подписани договорите за проектиране, строителство и за строителен надзор на тунела под Шипка. Как ще коментирате този факт?
- Да, вчера бяха официално подписани договорите за проектиране и строителство, и за строителен надзор на тунела под Шипка. Щастлив съм от факта, че 125-годишната сага със стартирането на дейностите по този тунел вече приключва и преминаваме реално към неговото изпълнение. Приключи един дълъг процес, за който положих огромни усилия и успях да изпълня това, което обещах при кандидатирането си за народен представител.
- Казвате, че това е дълъг процес, с много участници. На кого бихте искали да благодарите за помощта и подкрепата?
- Безспорно много хора имат принос това да се случи. На първо място бих искал да благодаря на колегите от Парламентарна група „Продължаваме промяната“ – на министър- председателя, министъра на финансите и на регионалното развитие, на Яна Балникова - съветник, на областния управител Ралица Манолова, също и на министъра на околната среда и водите. Благодаря и на тези, които ми пречиха, защото ме направиха още по-амбициозен и отдаден за реализирането на тази кауза.
- Исторически погледнато, борбата на жителите на Габрово и Казанлък е от 125 години, преминава през много идеи, проекти и промени?
- Бих допълнил и през много интереси... Всъщност идеята за тунела тръгва още от 1897 г., също от двама габровски депутати – Иван Пецов и Христо Манафов. Тогава те пишат писмо до министър-председателя Константин Стоилов да се направи трансгранична жп линия през прохода Шипка и да се пробие Стара планина. Радвам се, че тази мечта успях да осъществя и да докажа, че когато сме обединени за дадена цел, тя се постига. Само когато сме обединени заедно, могат да се случват добри неща, да се подкрепяме и работим за по-добро бъдеще на Габрово и региона.
- Имате ли и други амбициозни цели, кои са те и кога да очакваме да ги постигнете?
- Друга моя голяма кауза е водоснабдяването на Севлиево. Скоро ще имам добри новини и за това. Ще бъдат отпуснати средства за реконструкцията на първи и втори участък от втория етап по изграждането на източния водопровод на Севлиево. Радвам се да съобщя, че и обходният път на Севлиево, който е част от общия проект за тунела под Шипка, е вече на фаза технически проект. След това ще започнат и отчуждителните процедури, които ще отнемат доста време, но при усилена работа очаквам към края на 2023 г. да може да започне работата по обходния път.
В заключение искам да подчертая, че всички народни представители са избрани да служат на обществото, а не да преследват лични цели. Трябва да мислим държавнически, за да се реализират такива големи инфраструктурни проекти.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Тунелът

Към началото