Моите поздравления за спектакъла на танцовия ансамбъл „Сивек”!

На 24 април в Дома на културата ансамбълът се представи
Моите поздравления за спектакъ

На 24 април в Дома на културата ансамбълът се представи с уникална програма. Не мога да не споделя изпитаните чувства и удоволствие от програмата на ансамбъла. Няма да сгреша, ако кажа, че гражданите, посетили спектакъла, също са много доволни. Като носит

Като танцова композиция в спектакъла всичко е решено професионално. От първия детски танц до последния всичко се гледаше с голям интерес. Орнаментиката във всички танци беше различна.
Според годините на децата отлично е намерен подходящ танц. Във всичките играни танци нито един изпълнител не сгреши. Пълен синхрон в движенията на изпълнителите. В репертоара бяха поставени танци от силни фолклорни области, шопски трактовки, македонски. Не бяха забравени и нашите балканджийски танци с навущата на краката.
И с малка стилизация за всеки танц имаше национален костюм. Костюмите са голямото фолклорно българско богатство. Музиката за танците на запис се изпълняваше от народни инструменти и допълваше чувството към фолклора и танците на ансамбъл „Сивек“.
Недялко Братов

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото