Младшата на РК „Янтра” спечели шампионска титла

Топ новина! <p>Състезателите на ръгби клуб „Янтра“ продължават за жънат победи. След
Младшата на РК „Янтра” спечели

Състезателите на ръгби клуб „Янтра“ продължават за жънат победи. След юношите старша възраст и тези от младшата триумфираха с титлата от държавното първенство по Ръгби 7.

Финалите се проведоха в столицата и в тях премериха сили шестте най-добри отбора от страната, разделени в първата фаза в две групи. Габровските момчета спечелиха своята с две категорични победи - 41:0 над състава на „Ботев“ (Бургас) и 27:0 срещу „Левски“ (София). Според регламента първенците от двете групи се срещнаха директно на финала и там съперник на „Янтра“ беше тимът на „Локомотив“ (София). „Железничарите“ също не успяха да спрат победния ход на ръгбистите ни и, въпреки че единствени успяха да пробият в точковото поле на „Янтра“, отстъпиха с крайното 5:22.  
Това е трета поредна титла по Ръгби 7 за юношите младша възраст на габровския клуб. Новите-стари шампиони са Владислав Раданов, Илия Димитров, Румен Минчев, Йордан Джаджев, Радослав Хубанов, Андриян Александров, Стефан Стоянов, Андрей Бачийски и Димитър Лалев. Към шампионската купа „Янтра“ прибави и една индивидуално отличие. Спечели го Илия Димитров, който стана топ реализатор на финалите. 
Повечето от шампионите вероятно ще попаднат и в националния отбор по Ръгби 7 за тази възраст, който тепърва ще бъде сформиран. Планирано е тази нова национална гарнитура да запише първото участие на турнир в Солун, който ще се проведе в края на юли.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни