Мартин Понев със злато на 8000 м!

Топ новина! <p>Габровска титла в Националния шампионат по планинско бягане! Мартин Понев
Мартин Понев със злато на 8000

Габровска титла в Националния шампионат по планинско бягане! Мартин Понев триумфира със златото от надпреварата на 8000 метра при юношите старша възраст в Пирдоп.

 Възпитаникът на местния клуб по спортно ориентиране „Узана“, който в първенството по планинско бягане се състезава с екипа на благоевградския СК „Младост 2012“, измина дистанцията от 8 километра, с 530 метра положителна денивелация, за 40 минути и 23 секунди. С минута и 18 секунди по-бавен от Мартин беше шампионът при младшата възраст Георги Гергов от „Атлетик-Стратеш“ (Ловеч), който грабна среброто, а бронзовото отличие, с 42.15 минути, взе Георги Ланджев от „Атлетик-90“ (Луковит).
Това е първа титла за Мартин от шампионата по планинско бягане. Той има един сребърен медал от 2012 г., когато финишира втори при младшата възраст на 4.1 километра, а през миналата година се класира седми при старшата. 
Успехът му дава правото да представя България в Балканското първенство, което ще се проведе на 15 юни във Ватра Дорней, Румъния.
В мъжката надпревара на 12 километра триумфира също ориентировач - Кирил Николов - Дизела, който се състезава за клуб „Браун тим“ (Велико Търново). Втори финишира съотборникът му Иван Сираков, следван от дряновския бегач Стоян Тевекелев.
При дамите на 8 километра габровската представителка Христина Козарева се класира четвърта, като изостана на две минути от бронзовата медалистка Маринела Нинева от „Локомотив“ (Дряново). Шестата си шампионска титла спечели 42-годишната Милка Михайлова от СК „Атлет“ (Мездра), а нейна подгласничка стана Антония Маринова от „Атлетик“ (София).

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Лека атлетика

Към началото

Следвай ни