Криско: „Вечерям с тези, с които съм гладувал, и се возя с тези, с които съм ходил пеш”

Krisko
Криско

Габровецът Кристиан Талев, известен като рапъра Криско, е един универсален музикант. Подобно на баща си – Радослав Талев, той е не само изпълнител, а и автор на песни. Негови са музиката, текста, аранжимента не само на изпълняваните от него парчета.

НАДЕЖДА ТИХОВА

Доста от известните наши поп изпълнители разчитат на Криско като композитор, като автор на истински хитове. Някои медии го наричат „лошото“ момче в рапа, но всъщност Криско е един много организиран и сериозен млад човек, който работи яко. Какво още не знаем за него? Може би ще ни отговори това интервю.

 

- Защо се съгласихте да участвате в „Като две капки вода“, какво Ви носи това участие?
- Харесва ми шоуто. Разтоварващо, забавно и позитивно. Исках да покажа тази част от себе си, която стои в сянка, а именно – участие в работния процес, отдадеността на 100% във всяко начинание, упоритост и сериозност. Маската на лошо момче е фалшива.
- Казват, че няма лоша реклама. От журито на „Като две капки вода“ непрекъснато се изненадват, че умеете да пеете добре. Въпреки популярността си, чувствате ли се подценен в такива моменти?
- Не. Не съм влязъл в предаването, за да доказвам дали мога да пея или танцувам или да влизам в роля. В играта съм, за да преживея нещо ново и да тествам себе си дали ще успея.
- От колко часа искате да е денонощието? Как намирате време за всичко – участия по клубове, турнета, записи, създаване на музика и текстове?
- Така ми е добре. Дори съм ранобуден. Организирам си така нещата, че има време за всичко. Аз съм свикнал постоянно да се занимавам с нещо и когато бездействам, имам чувството, че денят ми е безполезен. А това, което не може да си върнем, е времето. Не искам да го прахосвам.
- Как изглежда един Ваш ден?
- Различно е винаги. Сега покрай „Капките“ наистина е по-натоварено. Три-четири пъти седмично пътувам, два дена репетираме с ментори и камери. Малко време за студио, малко бизнес срещи, ядене и спане.
- Кое е по-важно – представата за Вас като рап изпълнител или като създател на хитове?
- За една личност може да имаш мнение, само ако я познаваш. Или поне аз съм така. Не изразявам мнение и нямам позиция за хора, с които не съм общувал. Аз обичам да експериментирам, сега искам да се занимавам с кино.
- Каква е Вашата рецепта за успеха? Трудно ли се поддържа веднъж достигнато ниво?
- Аз още не смятам, че съм успял. Дори имам чувството, че сега започвам. Това, което бих посъветвал по-младите, е да се трудят и да следват мечтите си. Нищо не става без труд всеки ден и по много. Ако прибавим лоялност и точност, просто няма как да не се случат нещата.
- Дразни ли Ви определението „скандален“ или нарочно го подклаждате с текстове и случки?
- Ами това е етикет, който най-вече жълтите вестничета и медии наложиха. Всичко се контролира и манипулира от тях. Аз не гледам телевизия и не чета списания, защото абсолютно всичко е лъжа. Само датата е вярна.
- Искаха от СЕМ да забранят Ваша песен. Това донесе ли Ви негативи или напротив – засили интереса към Вас?
- Засили го, разбира се. Една журналистка от бТВ се опита да направи материала на живота си като в централната им емисия ме попита за това как съм реагирал, че СЕМ искат да спират „Видимо доволни“, а дотогава въобще нямаше подаден сигнал от тях. И след този репортаж СЕМ бяха длъжни да дадат признак, че съществуват. Направиха ни чудесна реклама.
- Ще участвате ли пак в карнавала в Габрово?
- Ако ме поканят, ще участвам.
- Готвите ли нов летен хит?
- Няколко. Току-що излезе новата песен на Сантра, на която съм автор. Казва се „Не ми убивай кефа“. Скоро започват снимките на дебютното парче на Гери-Никол от „Х фактор“. И за финал - една моя самостоятелна песен, в която ще има участие Ненчо Балабанов.
- Какво бихте казал на габровци, които познават и Кристиан Талев?
- Вечерям с тези, с които съм гладувал, и се возя с тези, с които съм ходил пеш!

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Музика

Към началото

Следвай ни