Кметският наместник Николай Михов е неуморим, хвалят го от Борики

	Кметският наместник Николай Михов е неуморим, хвалят го група хора,
Кметският наместник Николай Ми

Кметският наместник Николай Михов е неуморим, хвалят го група хора, които живеят постоянно в селото.

Според тях освен за строежа на църквата, за който влага неимоверни усилия, и на който се вижда вече завършекът, от около месец кметът е направил така, че селото има и работещи радиоточки. Две години „точките“, както ги наричат по-възрастните хора, не работеха заради откраднат кабел между селата Жълтеш и Борики. Местните хора нямаше как да научават тукашните новини, нито пък да се информират от съобщения било то за спирането на водата и тока и за други важни за тях проблеми. С големи усилия и сериозно съдействие от страна на секретаря на Община Габрово Полина Тихова кметският наместник намерил начин да се възстанови липсващия кабел. 
„Точките“ вече свирят, а жителите на Борики очакват да дойде момент, в който ще могат да слушат и местни, от селото, съобщения. Засега остават без радио все още в село Малини, но и за там се търсят средства за възстановяване на откраднатия кабел.
Живеещите на Борики са доволни и от почистването на изхода или входа на село Борики от към главния път В. Търново – Шипка. От двете страни на входа от години пречеха на видимостта израсли храсталаци и бурени. Сега с машини е почистено и входът е светнал за радост на шофьорите, които минават с колите си оттам. По този повод група жители на селото се възхищават от трудолюбието на кметския си наместник и му пожелават да не спира.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни