Кметът Таня Христова и секретарят на ММС Асен Марков откриха детския ръгби турнир „Овална топка“

Водеща! Kmеtat-Tanna-Hristova-i-sеkrеtarrat-na-MMS-Asеn-Markov-otkriha-dеtskiia-ragbi-turnir--Ovalna-topkaa

Т очно 40 години след първото му издание през 1979-та година, на терена с изкуствена трева в СК“ Христо Ботев“ се проведе детския ръгби турнир „Овална топка“.

Проявата, организирана от РК „Янтра“ с финансовата подкрепа на фирма „Брама“, привлече отбори от пет габровски училища, съставени от ученици от 5-ти до 7-ми клас.

Специален гост на събитието беше секретарят на Министерството на младежта и спорта Асен Марков, който прочете обръщение към организаторите, състезателите и водачите на отборите от името на министър Красен Кралев.

„Поздравявам организаторите, че за втора поредна година събират на едно място толкова много деца, пленени от спорта. Благодаря за усилията, които полагате за развитието и разпространението на спорта в града. Стимулирането на физическата активност след младите хора е и основна цел на Министерството на младежта и спорта и на инициативата Европейска седмица на спорта #BeActive. Вярвам, че в резултат на съвместните ни усилия, в България ще расте едно здраво, младо поколение и ще се радваме на все повече спортни успехи“, се казваше в него.

Към децата се обърна и кметът на община Габрово Таня Христова, а след това двамата с Асен Марков дадоха официален старт на надпреварата. Три от петте училища участваха с по два състава в турнира и това даде възможност на организаторите да оформят две предварителни групи с по 4 отбора.

В група „А“ с две победи и едно равенство първенец стана тимът на училище „Иван Вазов“. Воденият от Радослав Димов състав надигра с 35:0 втория отбор на ОУ „Христо Ботев“ и с 25:5 СУ „Отец Паисий“-I, а в мача с ОУ „Ран Босилек“-II завърши наравно - 20:20.

В група „Б“ три победи записа първият отборът на ОУ „Ран Босилек“. Селекцията на Първо се наложи с 20:15 над ПМГ „Академик Иван Гюзелев“, с 20:5 над СУ „Отец Паисий“-II и с 25:10 над ОУ „Христо Ботев“.

Спорът за Купа „Брама“ между първенците от двете предварителни групи беше доста оспорван. В крайна сметка победители излязоха представителите на ОУ „Ран Босилек“, които реализираха две есета, срещу едно на ОУ „Иван Вазов“, за крайното 10:5. За третото място в турнира съставът на ПМГ „Академик Иван Гюзелев“, воден от преподавателя Румен Янчев, победи СУ „Отец Паисий“-II с 25:5.

Срещите от турнира бяха ръководени от Трифон Костадинов и Венелин Иванов от РК „Янтра“. Двубоите на децата бяха изгледани от благодетеля на турнира Любен Ялъмов - собственик на фирма „Брама“ и други представители на ръководството на ръгби клуб „Янтра“. И за осемте отбора бяха предвидени купи, а първите три тима в крайното подреждане се окичиха с медали.

Резултати:

Група „А“ ОУ „Иван Вазов“ - ОУ „Христо Ботев“-II 35:0, ОУ „Ран Босилек“-II - СУ „Отец Паисий“-I 15:20, ОУ „Христо Ботев“-II - СУ „Отец Паисий“-I 5:30, ОУ „Иван Вазов“ - ОУ „Ран Босилек“-II 20:20, ОУ „Ран Босилек“-II - ОУ „Христо Ботев“-II 10:15, СУ „Отец Паисий“-I - ОУ „Иван Вазов“ 5:25

Група „Б“ ПМГ - ОУ „Ран Босилек“-I 15:20, ОУ „Христо Ботев“-I - СУ „Отец Паисий“-II 20:5, ОУ „Ран Босилек“-I - СУ „Отец Паисий“-II 20:5, ПМГ - ОУ „Христо Ботев“-I 25:0, СУ „Отец Паисий“-II - ПМГ 5:35, ОУ „Христо Ботев“-I - ОУ „Ран Босилек“-I 10:25

За 3-4 място СУ „Отец Паисий“-I - ПМГ 5:25

За 1-2 място ОУ „Иван Вазов“ - ОУ „Ран Босилек“-I 5:10

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни