"> " >

„Изкуство от центъра“ показват в Севлиево

<p>През 2013 г. ХГ„Христо Цокев
„Изкуство от центъра“ показват

През 2013 г. ХГ„Христо Цокев" започва реализация на проект "Изкуство от центъра" за организирането на пътуваща изложба на художници от Габровска област. Участници в проекта са 30 автори от различни възрастови групи, използващи различни техники в

През 2013 г. ХГ„Христо Цокев" започва реализация на проект "Изкуство от центъра" за организирането на пътуваща изложба на художници от Габровска област. Участници в проекта са 30 автори от различни възрастови групи, използващи различни техники в живописта. Подборът на художниците е извършен след направени консултации с преподаватели от Факултета по изобразително изкуство при ВТУ „Св. св. Кирил и Методий" и членове на СБХ – Габрово. Галерията е предоставила на всеки художник по две грундирани платна с размер 50/60 см, като на всеки участник е дадена възможност да избира сам стил и техника, най-близка до натюрела му. Размерът на платната не е избран случайно. През 2012 г. се навършиха 50 години от създаването на ХГ„Христо Цокев", а 60 са картините участващи в изложбата. По думите на директора на ХГ „Хр. Цокев" Евгени Недев: „Предизвикателството пред което се изправихме, бе да вкараме 30 различни автори в един формат". Първото представяне на проект „Изкуство от центъра" е в гр. Търгу Жиу, Румъния на 6 септември 2014 г. със следващи румънски спирки в Крайова и Куртя де Аржеш. В България изложбата вече бе показана в Добрич, Ловеч, Плевен, Кюстендил, а сега и в Севлиево.

0 коментара

Коментирай!

За да оставите коментар, трябва да сте регистрирани и да влезете в профила си. Ако нямате регистрация, може да се регистрирате тук. Можете директно да коментирате чрез профила си във Facebook.
Към началото