Иван Илиев е победител във фотоконкурса на Дома на хумора „Аз и Чарли в Габрово“

<p>Иван Илиев е победител във фотоконкурса на Дома на хумора
Иван Илиев е победител във фот

Иван Илиев е победител във фотоконкурса на Дома на хумора и сатирата „Аз и Чарли в Габрово“. Конкурсът беше обявен по повод 125-годишнината от рождението на великия комик, която беше тържествено отбелязана в Дома на хумора в поредния Весел<

Фотографите трябваше да видят по свой начин себе си и единственият в България паметник на Чарли Чаплин, който се намира до Дома на хумора. 
редседателството на Щефан Ясновски (Германия) –  професионален фотограф-художник, е оценило изпратените фотографии за участие в конкурса „Аз и Чарли в Габрово”. 
До изложба са допуснати всичките изпратени 26 творби на 17 автори. Освен от Габрово, фотографии за конкурса са получени и от София, Пловдив, Шипка и Поморие. 
Журито присъди 3 награди и 5 поощрения.  
Първа награда спечели Иван Илиев за снимката си без наименование. На второ място е класирана фотографката Доротея Комитска, която е „разходила“ паметника на Чарли по разкопаните габровски улици. Третата награда печели Радослав Първанов за снимката си „Чарли Чаплин в Габрово – поглед в миналото, поглед в настоящето”. 
Поощренията са за Елина Нинова, Нела Цолова, Светослав Кукудов, Светослав Чалъков и Явор Генчев.
Според екипа на ДХС с участието си фотографите са спомогнали за обогатяване на фонда „Хумор на народите” на ДХС – всички фотографии са отпечатани и представени в изложба в Дома на хумора, а пред така сформираната тематична колекция се отваря възможността за показване в гостуващи изложби.  
 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото