Инж. Джуров: Аз мога, имам формула

Топ новина! Valentin-Dzhurov
Валентин Джуров
Сеизмолозите: Не можем да посочим часа и силата на труса

    Инж. Валентин Джуров  има множество разработки като „Теория на оптималното общество“, „Кантарчето на инж. Джуров“, „Универсална стратегия за борба с природните бедствия“, „Изхода от кризата започва от България“ и др.
    Днес инж. Валентин Джуров разказва за своята теория, свързана с природните бедствия:
    „На 6  февруари мощно земетресение от 7,8  степен разлюля Турция. То беше последвано от второ, с подобна мощност.  Трагедията, която причини това природно бедствие е огромна. Над 10 хиляди убити, в пъти повече ранени и безследно изчезнали. Разрушени хиляди сгради. Заличени от земята населени места. Пряко или косвено засегнати бяха над 20 милиона човека. Паричното изражение на щетите тепърва ще се изчислява, но е ясно, че ще е от много милиарди. И всичко това за само няколко минути. 
    Природата за пореден път иска да ни каже, колко ние – хората,  сме безсилни пред нейното могъщество. Но дали това е така. Хората на науката от цял свят казват едно и също. Знаем местата, където могат да възникнат земетресения, знаем и вероятната им сила. Но не знаем кога земетръсните зони ще се активизират. Авторитетни специалисти се изредиха пред екраните, за да ни обясняват, как това се дължи на случайни фактори и е невъзможно да се предскаже от съвременната наука. И как няма никаква връзка между отделните земетресения. 
    Но как тогава ще обяснят, че в един сравнително неголям регион от несвързани земетръсни зони, само за 24 часа бяха регистрирани земетресения в Турция, в Гърция, във Вранча в Румъния, а в България – в Хасково, в Кърджали и в Пловдив. И колко случайна се оказва случайната дата 6 февруари. 
    Още преди 20 години  предложих една формула, която да показва времената на засилена сеизмична активност. Но, както винаги става у нас, човекът си говори, но няма кой да го чуе. Едва когато стане белята, започваме да се вайкаме. „Ама какво стана?! Ама защо стана?!“ 

Valentin djurov
    Та, ако моята формула се окаже вярна, то след известен период на затишие, отново предстои активизиране на земетръсните процеси. Така че след няколко дни лесно може да се провери този прогнозиран от мен факт, защото сеизмографите, за разлика от повечето хора, работят точно и надеждно. И дават отчет, който не може да се манипулира.
    И какво ще последва?
    След като моята формула за прогнозиране на земетресения се справи на 100% с първите си три прогнози, много хора започнаха да ме питат: „Какво ще следва?!“. 
    И ето, че дойде времето да го кажа. Според формулата ми, следващите критични дати ще бъдат на 27-ми февруари и на 7-ми март. Като трусовете в Турция се очаква да бъдат със затихващ интензитет.  Но нова поредица силни трусове се очаква да има след Великден. И ако тогава се активира Северноанадолският разлом, най-много ще пострадат нашите южни съседи. Но няма да са само те. Това, разбира се, е само прогноза, но както казват руснаците: „Ще поживеем и ще видим!“   
    Преди 20 години кандидатствах с моята формула в предаването “България търси талант“, но бях отхвърлен. Хората от екипа на предаването ми казаха: „Ако можеш да се мяташ като маймуна, ако можеш да ревеш като магаре, да чуруликаш като славей или пък да пърдиш с уста – ще те вземем. Но това, което ни предлагаш, е някаква си скучна формула, не е талант за нас. Трябват ни хора, които да правят шоу на сцената“. 
    И бяха прави. Моето шоу не е атрактивно на сцената, то става атрактивно на улицата и, за съжаление, последствията ги гледа целият свят. Големият въпрос е: “Кой ще плаща масрафа накрая?“ А масрафът е голям и то заради нашата сбъркана ценностна система.     
    Впрочем, знаете ли как е възникнала парламентарната демокрация и защо тя днес е доминираща в целия свят?! Защото още от древността едни умни хора са установили, че вместо да се избиват хората по улицата, да се правят граждански войни и революции, много по-лесно,о-просто и по-изгодно е да се затвори една представителна извадка от населението в място, наречено Парламент или Народно събрание, и там каквото има да става, нека става. Важното е социалното напрежение в обществото да е потушено. 
    Именно поради това и правата и заплатите на депутатите са толкова големи. И ще си ги заслужават, ако са си свършили както трябва работата. 
    Същото става и в обществото. Когато отказваш възможността на най-кадърните негови представители да изявят своите способности, то горчивите плодове ще ги береш накрая. И не на сцената, а в реалния живот. На улицата. 
    А когато дойде ред и моята формула да бъде призната и приложена, тогава предсказването на земетресенията ще стане толкова лесно и нормално, както днес се приема ежедневната прогноза за времето.
    Впрочем, и тази ми прогноза взе, че се сбъдна. Само преди няколко седмици обявих, че от 20 години притежавам формула за прогнозиране на земетресения – нещо, което съвременната наука е обявила категорично за невъзможно. И макар да е невъзможно, аз все пак го мога. В потвърждение на това, направих две публикации в интернет, в които предварително обявих датите 6-ти, 13-ти, и 20-ти февруари, като дни с повишена сеизмичност. 
    Резултатът – две мощни земетресения от 7,6 и 7,8 степени в Турция на 6-ти. Поредица от силни земетресения в Турция, Гърция, Румъния, Хърватия и България на 13-ти. На 20 февруари – поредица от силни земетресения в Турция - едното от които с магнитуд 6,3.
    Последствията – 50 хиляди убити, 100 хиляди ранени, милион и половина останали без дом, 25 милиона засегнати, десетки хиляди жилища разрушени, цели градове изравнени със земята. Общите загуби до тук са в размер на над 100 млрд. долара. 
    А колко по-различно би било, ако имаше някой, който поне час преди природното бедствие да предупреди за него?! 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни