Областният управител Мария Башева връчи благодарствени грамоти на петима пожарникари от областта, изпратени на терен в Гърция за събитието

Petima-ognebortsi-byaha-olicheni-ot-Mariya-Basheva
Петима огнеборци бяха оличени от Мария Башева
Награждаването се състоя вчера в присъствието на комисар Георги Русинов, директор на РДПБЗН- Габрово

Областният управител Мария Башева връчи благодарствени грамоти на петима пожарникари от областта, изпратени на терен в Гърция. Това са: главен инспектор Радослав Стефанов, ръководител на първата група от 20 български пожарникари, част от българския модул за наземно гасене на горски пожари с автомобили; Йордан Теодоров Генов -инспектор в група "Оперативен център" към сектор "Пожарогасителна и спасителна дейност" в РДПБЗН - Габрово;  Деян Детелинов Чолаков - Инспектор в РСПБЗН - Севлиево; младши експерт Красимир Павлинов Косев - началник на дежурна смяна в РСПБЗН - Габрово; младши инспектор Любоммир Павлов Колев - водач на специален автомобил в РСПБЗН - Габрово. 
Награждаването се състоя вчера в присъствието на комисар Георги Русинов, директор на РДПБЗН- Габрово, и Николай Петров, директор Дирекция „АПОФУС“ в Областна администрация-Габрово. 
Главен инспектор Радослав Стефанов поясни, че мисията на екипа е била да подпомага действията на гръцките им колеги, като гасят пожари в горски площи и извън населените места. Екипите са разположени в Солун и на о. Корфу. 
„Искам искрено да Ви благодаря и да Ви поздравя за проявената смелост. Вашата професия е детска мечта за хиляди малчугани и е една от малкото, които са толкова уважавани в нашето общество. Този факт може само да ни радва.“, каза Башева и пожела на екипа здраве и силна мотивация при изпълнение на служебния дълг.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни