Тел. 112 мълчи, няма бедстващи! Днес ще е лют студ

Препоръчана! Tеl.-112-malchi,-nnama-bеdstvashtii-Dnеs-shtе-е-llut-stud
Околовръстният път е другият голям обект на АПИ край Габрово

 Нямаме постъпил сигнал за бедстващи в снега, отговори вчера на въпрос на „100 вести“ комисар Георги Русинов, директор на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“-Габрово. Той обясни, че не само вчера , но и предишните дни такива сигнали не е имало. Колегите му си вършели работата, както винаги - охранявали ваденето на Богоявленския кръст, гасили запалена кола в с. Жълтеш и комин ул. „Генерал Никола Рязков ” в Габрово, но по сигнал за бедстващи заради снега не са излизали.

Вчера най-трудно беше за пешеходците – непочистените тротоари ги принуждаваха да вървят по платното, а това крие рискове. Приятно впечатление направиха двама служители, които с „духалка“ чистеха от снега стръмните стълби към ул. „Михаил Петров“ (на снимката).

А от Община Габрово съобщиха, че повече от 40 машини работят за почистване на пътищата и улиците на територията й и че пътищата са проходими при зимни условия. „Новата снежна покривка е около 25 см. Основните дейности относно транспорт, водоснабдяване, снабдяване на населението с хранителни и други основни стоки сe изпълняват в рамките на нормалната дейност...На прохода Шипка температурата е минус 10 градуса, пътят е заснежен, обработен, снежната покривка е 40 см., вали слаб сняг. Остава в сила забраната за движение на МПС с обща маса над 12 тона. Пътят към курортен комплекс Узана е обработен, снежната покривка там е около 70 см., температурата е минус 8 градуса. Видимостта е ограничена до 200-300 м. Фирма „Димас“ обработва пътищата към селата, градските и междуградски автобусни линии са покрити.

ОП “Благоустрояване“ почиства градската улична мрежа. Приоритетно се почистват улиците към лечебните заведения, болните на хемодиализа, маршрутите на пътническия транспорт, детски и учебни заведения и главните улици. Всички ученици от селата са транспортирани до средищните училища.

Доколко са почистени улиците и дали шофьорите имат затруднения, попитахме шофьори на таксита. „Да, основните улици се чистят, не може да се отрече. Но малките и стръмните – като „Хаджи Димитър“, „Баба Зара“, „Тотю Иванов“, остават трудни за движение. Затова имаме предложение към Общината: ОП “Благоустрояване“ да обяви публично график – кога ще бъдат почистени – до 24, до 48 часа и т. н., за да знаят хората и зда си правят сметката.

За днес е обявен жълт код за студено време за цялата страна, температурите ще останат много под 0 градуса. За Габрово се очаква да достигнат -13 градуса, но ще се усещат като -18, съобщиха синоптици.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни