Християн Стоянов с бронз от Румъния

Топ новина! <p>Нов успех за най-добрия габровски лекоатлет през последните няколко години
hristian_stoyanov-7514.jpg

Нов успех за най-добрия габровски лекоатлет през последните няколко години - Християн Стоянов.

Спортист №1 на Габрово за 2017 година извоюва бронзов медал от Балканското първенство за състезатели до 20 години, което се проведе през почивните дни в румънския град Питещ. Хрис спечели отличието си от бягането на 5000 метра, в което записа нов персонален рекорд - 15.11.16 минути.
Предишният върхов резултат на състезателя от АК “Орловец 93“ беше 15.21.52 минути и с него той спечели дисциплината в Националния шампионат в за младежи до 20 години, с което си извоюва и правото да представя страната ни на Балканиадата в Румъния.
Златото в Питещ грабна представителят на домакините Дорин Русу с 14.27.10 минути, а среброто взе представителят на Турция Рамазан Бастуг с 15.08.13 минути. След Стоянов останаха състезатели от Турция, Молдова, Босна и Херцеговина, Албания и Хърватия.
Хрис представи страната ни в още една дисциплина на Балканското първенство - бягането на 3000 метра. Стартът в тази надпревара беше по-късно вчера.
Участието на Балканиадата е част от подготовката на Хрис Стоянов за предстоящото Световно първенство за хора с увреждания. Седмият в бягането на 1500 метра от Параолимписките игри в Рио се цели в място на подиума на планетарния шампионат за мъже и жени, който ще се проведе в английската столица Лондон от 14-и до 23-и юли.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Лека атлетика

Към началото

Следвай ни