Християн Стоянов е Спортист на годината в България при атлетите с увреждания

Топ новина! Hristiyan-Stoyanov-ochakvano-be-izbran-za-Sportist-nomer-1
Християн Стоянов очаквано бе избран за Спортист номер 1
Габровският супер талант Християн Стоянов за трети пореден път беше избран за Спортист на годината в България при атлетите с увреждания.

23-годишният лекоатлет спечели отличието с 890 точки в традиционната анкетата, организиарана от „Нове АД Холдинг“, в която взеха участие 133-ма журналисти от 54 печатни и електронни медии.
През изминалата година Християн стана параолимпийски вицешампион от игрите в Токио (Япония) в бягането на 1500 метра, спечели сребро и от Европейското първенство за хора с увреждания в Бидгошч (Полша).
"Спортист номер 1 за 2021 година е приз, който за мен демонстрира, че трудът, който съм положил по пътя към спечелването на този орден, е оценен. Показва ми, че си е заслужавала всяка капка пот и всеки ден, който е минал напълно в тренировки. Това е премия, която получавам за трети следващ път, трета поредна година, само че все пак считам, че не я заслужавам единствено аз. Заслужава я и Ружди Ружди, който се показа през тази година не по-слабо от мен, а в противен случай, даже и по-добре. Тъй като той бе европейски шампион, а аз бях вицешампион. Но това е без значение. Тъй като знам, че както аз по този начин и той, както и всички останали спортисти в топ 10 на Спортист на годината са положили доста труд, с цел да завоюват тези олимпийски медали. Всеки един от тях заслужава да бъде тук, да бъде награден с подобен приз и всеки един от тях знае по какъв начин се печели ", сподели Християн във видео за bTV.
Преди да бъде отличен на национално ниво, Стоянов единодушно беше избран и за Спортист №1 на родния си град. В началото на ноември атлетът беше удостоен и със званието Почетен гражданин на Габрово.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Лека атлетика

Към началото