Християн и Девора с отличия на Балканиадата по крос кънтри   

Топ новина! Devora-i-Hristiyan
Девора и Християн
Габровските топ атлети Християн Стоянов и Девора Аврамова завоюваха отличия от Балканския шампионат по крос кънтри проведен в Пирдоп.

 В състезанието стартираха над 200 спортисти от страните членки на Асоциацията на балканските атлетически федерации. 
    Девора Аврамова стана балканска вицешампионка. Състезаващата се за отбора на „Берое“ (Стара Загора) габровска лекоатлетка спечели сребърен медал в бягането на 8 километра при дамите. 

Християн Стоянов

Аврамова измина дистанцията за 27:45 минути и беше изпреварена единствено от европейската шампионка от Мюнхен 2022 в бягането на 3000 метра стийпълчейз - Луиза Гега от Албания, която триумфира с 27:16 минути. 
    Третото място на почетната стълбичка зае представителката на Турция Бахар Аталай с 27:56 мин. Другите две състезателки в състава на България - Силвия Георгиева и Ивелина Маджарова, завършиха на седмо и девето място. Тези резултати донесоха на българките второто място и в отборното класиране. 
    Титлата взе съставът на Турция, а трети се наредиха хърватките. 
    При мъжете националният шампион по крос кънтри за 2023 г. Християн Стоянов се пребори за бронзовото отличие от Балканиадата. 
    Световният шампион в бягането на 1500 метра за хора с увреждания пробяга 10-те километра за 31:10 минути.

 Златото грабна друг роден състезател - Иво Балабанов. Той се наложи с резултат от 30:44 минути и донесе единствената титла на България от Балканския шампионат. Втори се нареди турчинът Рамазан Бащуг с 30:56 минути. 
    „Не обичам да се хваля, но днес успях да завърша състезателната 2023-та година по перфектния начин. Добавих в колекцията си с медали първия медал от Балканско първенство за мъже (без увреждания). Спечелих 3-тото място на Балканския крос кънтри шампионат!“, написа щастливият Хрис Стоянов след състезанието в Пирдоп. 
    Българският отбор беше на косъм и от титлата в отборното подреждане. Другите двама състезатели в състава - Стоян Владков и Николай Първанов заеха осма и десета позиция. 
    Така България събра равен брой точки с Турция – по 12, но победата беше за турския тим заради по-задното класиране на третия българин в родния тим. 
    Третото място заеха състезателите на Сърбия.  

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Лека атлетика

Към началото

Следвай ни