Хрис Стоянов е европейски шампион

Топ новина! Hris-Stoyanov-na-pistata-v-Berlin
Хрис Стоянов на пистата в Берлин

Християн Стоянов прибави ново отличие към богатата си колекция. Габровският лекоатлет стана европейски шампион в бягането на 1500 метра, група T46, на първенството на Стария континент за хора с физически увреждания в Берлин, Германия.

 Възпитаникът на треньора Евгени Игнатов на практика беше без конкуренция в спортен комплекс „Фридрих-Лудвиг-Ян-Шпортпарк“, където преди месец и половина спечели кръг от световните серии Гран при.

Хрис поведе веднага след старта и натрупа огромна преднина пред опонентите си още в първата обиколка. На финала авансът му беше над 100 метра. Времето, което талантът ни регистрира, беше 4:08.38 минути - слабо за възможностите му, но породено от липсата на реална конкуренция. Втори, с 4:22.28 минути, завърши  британецът Люк Нутал, а бронза взе представителят на домакините Йоханес Бесел (4:23.98 мин).

Това е първо европейско злато при мъжете за Хрис Стоянов. Преди две години в Гросето, Италия, той грабна среброто, а първенец на континента стана руснакът Александър Яремчук. На това първенство обаче руските атлети не бяха допуснати до участие. Стоянов е и бронзов медалист при мъжете от Световното за хора с увреждания, група T46 (състезатели с увреждане на горните крайници), от шампионата, който се проведе миналата година в Лондон.

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Лека атлетика

Към началото