Габровски ученици се представиха отлично в Национална научна сесия

Препоръчана! Gabrovski-uchenitsi-se-predstaviha-otlichno-v-Natsionalna-nauchna-sesiya
Габровски ученици се представиха отлично в Национална научна сесия
Благодарение на двете втори награди на Михаела Михова и Камен Генчев от десети клас за есета във връзка с обявяването на 2017 за Годината на Исак Нютон, представителите на ПТГ „Д-р Н. Василиади“ получиха грамоти и безплатен абонамент за списание „Светът

Габровски ученици се представиха отлично на Националната младежка научна сесия „Физиката – основа на познанието за природата“, съобщи д-р Христина Денева, учител по Физика и астрономия в ПТГ „Д-р Н. Василиади“ и член на Управителния съвет на Съюза на физиците в България. На 7 април във Физическия факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ учениците Мирослав Петров, Йоан Мичев и Богомил Йорданов от девети клас на Професионална техническа гимназия „Доктор Никола Василиади“ представиха „Опитна проверка на първия закон на Фарадей за електролизата“ и спечелиха наградата за първо място – статуетка и грамота.

Благодарение на двете втори награди на Михаела Михова и Камен Генчев от десети клас за есета във връзка с обявяването на 2017 за Годината на Исак Нютон, представителите на ПТГ „Д-р Н. Василиади“ получиха грамоти и безплатен абонамент за списание „Светът на физиката“ за една година. За успеха им, както и на останалите десет участници от техническата гимназия, заслуга имат и преподавателите Ива Кузманова и Бисерка Колева, с помощта на които бяха избрани есетата, изпратени за конкурса. Момчетата се пребориха за първото си място измежду 22 екипа - участници в Младежката сесия, а Михаела и Камен – измежду 105 ученици от цялата страна.

Достойно се представи на Младежката сесия и ученичката Йолита Панова от Национална Априловска гимназия „Васил Априлов“ с презентацията „Първият физичен експеримент в българското училище“. Научният ръководител на Йолита, Красинела Георгиева получи сертификат за участие и учебници по Атомна и Ядрена физика.

Мартина Георгиева, ученичка от десети клас на Природоматематическа гимназия „Акад. Иван Гюзелев“ представи есето „Следите, оставени от Нютон“ и получи грамота, първа награда и безплатен абонамент на училището за списание „Светът на физиката“. Надя Николова, като научен ръководител на Мартина и Димитринка Калчева, като научен ръководител на Росица Денева („Ябълката на Нютон“) получиха сертификати за участие в конкурса за есета и учебници. Елеонора Коларова, ученичка от Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ и ръководителката Пенка Йотева също получиха сертификати за участие в конкурса за есета и учебник по Ядрена физика.

Единствените, които имаха възможността да отидат до град София, да се представят спокойно, да видят какво правят и другите им връстници, да разгледат лаборатории, постери, музеи, да „завържат“ запознанства бяха учениците от ПТГ „Д-р Н. Василиади“.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Наука

Към началото