Габрово запали 14 свещи, за всяка убита жена

Топ новина! Hristina-iska-spravedlivo-nakazanie-za-tezi,-koito-posyagat-na-drug-chovek
Христина иска справедливо наказание за тези, които посягат на друг човек
Областен град сме, а няма защитено жилище за пострадали от домашно насилие, каза Надя Колева – организатор на протеста

    Снощи на площад „Възраждане” в Габрово се състоя втори мирен протест срещу агресията и насилието в обществото ни и в подкрепа подкрепа на момичето от Стара Загора, нарязано с макетно ножче. 
    Четиринайсетте свещи, запалени от протестиращите, символизираха четиринайсетте отнети животи на българки, убити от партньорите или съпрузите си от началото на годината досега.
    „В Габрово нямаме защитено жилище за жертвите на домашно насилие - обясни Надя Колева, организатор на протеста. - Областен град сме, а липсва този жизненоважен инструмент в помощ на жертвите на насилие.  Ако някой посъветва пострадала жена да напусне дома, където е бита и унижавана, първият й въпрос  обикновено е „Ами къде ще отида?”.
    Сред протестиращите снощи в Габрово бе и 29-годишната Христина от Стара Загора, майка на две деца. Тя живее в Габрово от 6 години. „Тук съм, на площада, защото искам да има справедливо наказание за тези, които посягат на друг човек”, каза тя. На въпроса ми за предизвикалото възмущение изказване на Вежди Рашидов Христина беше категорична: „Казаното от него беше много грозно, а извинението му не е искрено!        
Направи го под въздействието на други хора, а не от сърце”. 
    Това, че е от Стара Загора, града на пострадалата от макетно ножче Дебора, ме провокира да я попитам дали наистина тормозът над жени там е от години, бити и стригани, както се пише в социалните медии. „Не мога да потвърдя, но и не мога да го отрека, нямам лични впечатления. Не мога да повярвам, че човешко същество може да причини другиму такова нещо. Без значение каква е жертвата, какви са недостатъците й. Затова възпитавам  децата си да обичат и да помагат на другите.”  

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни