Габрово загуби още един от големите си треньори

Gabrovo-zagubi-osche-edin-ot-golemite-si-tren-ori
Габрово загуби още един от големите си треньори
Внезапно ни напусна откривателят на лекоатлетически таланти - Веселин Георгиев.

 Треньорът, отдал живота си на Царицата на спортовете, си отиде само на 65 години и не успя да дочака реализацията на една от големите си мечти - Габрово са разполага с модерна лекоатлетическа писта.
Веселин Георгиев е роден в Луковит на 12 януари 1956 година. Завършил е ВИФ (сега НСА) и в продължение на 14 години е преподавал в Ученическата спортна школа в Габрово. Бил е учител по физическо възпитание и в Техникума по строителство.
Треньор е в Атлетически клуб „Орловец 1993“ от неговото създаване. Неизброими са талантите, които е подготвил за сериозната атлетика през изминалите 27 години. Негово най-голямо откритие е световният шампион за хора с физически увреждания в бягането на 1500 метра Християн Стоянов. Дава старт в голямата атлетика и на един от най-бързите българи за всички времена - спринтьорът Десислав Гунев, участвал на Олимпийските игри в Пекин`2008.
Сред големите му шампиони и рекордьори са Гергана Войнова, Стефан Стефанов (Ледения), Николай Пенов, Бисер Тачев, Николай Ненов, Божидара Гатева, Гала Чалъкова… Последните му възпитаници-победители са Ния Вичева, Девора Аврамова, Маргарита Радева, Ева Петкова, Мартин Христов.
Невъзможно е да бъдат изброени всички, които са израснали под крилото на безспорния специалист в дългите бягания.
Габровската атлетика загуби много!
Светлина по пътя ти, Веско!

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Лека атлетика

Към началото

Следвай ни