Габрово ще бъде домакин на спортно-терапевтичен лагер „9:0 за хората срещу зависимостите“

Препоръчана! Za-p-rvi-p-t-v-turnira-po-futbol,-osven-otbori-na-terapevtichnite-tsentrove,-sche-se-vklyuchat-otbori-na-Obschina-Gabrovo-i-na-ODMVR-–-Gabrovo
За първи път в турнира по футбол, освен отбори на терапевтичните центрове, ще се включат отбори на Община Габрово и на ОДМВР – Габрово
От 26 до 28 юни Община Габрово ще бъде домакин на национален спортно-терапевтичен лагер за лица, включени в програми за психосоциална рехабилитация на зависими.

Инициативата се организира за девета поредна година, като за първи път се провежда извън столицата.

Мотото на събитието „Не всички хора са зависими, но всички зависими са хора!“ обединява представители на терапевтични общности за психосоциална рехабилитация на зависими от България и Гърция, държавни институции, отраслови организации и неправителствени сдружения.

Програмата предвижда турнир по футбол на малки врати между отбори на терапевтичните общности, уъркшопи и дискусионни панели.

За първи път в турнира по футбол, освен отбори на терапевтичните центрове, ще се включат отбори на Община Габрово и на ОДМВР – Габрово. С участието си двете институции заявяват своята готовност за сътрудничество в подкрепа на процеса на рехабилитация и ресоциализация на хората със зависимости.

В рамките на инициативата ще се проведе кръгла маса, чиято цел е да представи добри практики за ресоциализация на зависими, да открои основните предизвикателства пред процеса на реинтеграция и набележи възможности и перспективи за сътрудничество и подкрепа на институции и организации в този процес.

Събитието се организира от Община Габрово, Сдружение „Реванш“ и Фондация „Общност в помощ на зависимите“, с подкрепата на ОФК „Янтра Габрово“ и Български футболен съюз.

За допълнителна информация: Габриела Йосифова – председател на Общински съвет по наркотични вещества – Габрово, тел. 0882442253, и Първолета Драгнева – ст. специалист в Превантивно-информационен център, тел. 0882288200.

Спортно-терапевтичен лагер „9:0 за хората срещу зависимостите“

Габрово, 26-28 юни 2022 г.

ПРОГРАМА

26.06. /неделя/

11.00 ч. – 12.00 ч. - велопоход „С колело за добро“ по повод 26 юни /централна градска част на Габрово/

27.06. /понеделник/

09.00 – 11.00 ч. – спортни дейности /стадион „Христо Ботев“/

 

13.00 ч. – официално откриване /хотел „Мак“/

14.00 – 16.30 ч. – кръгла маса на тема „Ресоциализация на зависимите – предизвикателства, възможности, перспективи“ с участие на представители на институции, НПО и ръководители на терапевтични общности /хотел „Мак“/

14.00 -16.00 ч. – тренинг за социални умения с резидентите на терапевтични общности /хотел „Мак“/

16.30 – 18.00 ч. – семинар за участниците в лагера /хотел „Мак“/

20.00 – 21.00 ч. – тренировка /стадион „Христо Ботев“/

 

28.06 /вторник/

09.30 ч. – начало и провеждане на футболните срещи /стадион „Христо Ботев“/

12.30 – 13.00 ч. – финал и награждаване /стадион „Христо Ботев/

13.30 ч. – закриване на лагера /хотел „Мак“/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Здравеопазване

Към началото