Габрово – пак в лошите примери на МВР, сега за автошкола

Gabrovo---pak-v-loshitе-primеri-na-MVR,-sеga-za-avtoshkola
ucebna-kola.jpg
Вчера от Министерството на вътрешните работи посочиха автошкола в Габрово в лошите примери...

Става дума за проверка на четиринайсет центъра за подготовка на водачи на моторни превозни средства и на тринайсет пункта за годишни технически прегледи на пътни превозни средства от различни области на страната. В тях са влезли на инспекция служители на Икономическа полиция-ГД „Национална полиция“, Националната агенция по приходите и Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“.

Проверките са реализирани на 31 януари т. г. и са разпоредени от главния секретар на МВР съобщиха вчера от дирекция „Пресцентър и връзки с обществеността“ към МВР.

„При проверка на автошкола в Габрово е установено, че за изминалата 2018 г. през нея на обучение са преминали 194 кандидат-водачи, като всеки от тях е плащал по 350 лева за курса си и по 20 лева за явяване на изпит, а в същото време е отчетен оборот от близо 22 000 лева, което е наложило да се разпореди допълнителна проверка. Пак там сходна ситуация е констатирана и в пункт за технически прегледи, където е констатирано несъответствие между обявените цени, преминалите на преглед пътни превозни средства и декларираните пред НАП общи приходи.“

Грубата сметка показва едно огромно разминаване в броя на преминалите кандидат водачи през габровската автошкола и декларираното като оборот. От още пет обекта на територията на областите Силистра, Смолян, Пазарджик и Велико Търново е изискана допълнителна документация и към момента проверките и там продължават.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Държавност

Към началото

Следвай ни