Два финала за „Акро-арт" на ЕП в Португалия

Топ новина! SHestima-ot-natsionalite-byaha-s-stezateli-na--akro-art-
Шестима от националите бяха състезатели на "Акро-арт"
С габровско участие в Гимараеш, Португалия се проведе 29-ото Европейско първенство по скокове на батут.

В него страната ни участва с 14 състезатели и шестима от тях бяха представители на „Акро-арт“, водени от треньорите Юлиан Георгиев и Милена Станчева. Във възрастовата група от 13 до 17 години скачаха Преслава Пенчева, Мирела Косева, Сияна Павлова и Цветин Стоянов, а в надпреварата при жените - Христина Пенева. Радост Пеева също беше с отбора, но не взе участие с цел да бъде съхранена предвид нарушената ѝ подготовка. 
    Отличията в северозападния португалски град си оспорваха над 600 състезатели от 29 държави. 
В индивидуалната надпревара на батут при жените Христина Пенева преодоля квалификациите и намери място на полуфинала с 20-та оценка от 55 участнички (52.010). Най-добрата българска състезателка в скоковете на батут обаче не успя да се представи добре в пресявките за място сред най-добрите 8 и остана 23-та.
    До полуфиналите при девойките стигнаха също Преслава Пенчева и Мирела Косева. В конкуренцията на общо 62 момичета, двете заеха 16-то и 19-то място в квалификациите и се класираха на полуфинал. В битката за Топ 8 Преслава получи 48.650 и се нареди на 14-та позиция, а Мирела остана 17-та с 47.730.  
    Два финала състезателите на „Акро-арт“ записаха в синхронните скокове. Цветин Стоянов и партньорът му Георги Георгиев от Стара Загора получиха 6-та оценка в квалификациите от участвалите 20 дуета. Във финала двамата заеха пето място. Сияна Павлова и рожденичката Мирела Косева бяха с четвърти резултат в квалификациите от 27 двойки, като запазиха тази позиция и след финалното си изпълнение. 
    В отборната надпревара на батут само една точка раздели юношите на България от бронзовия медал. Тимът ни, част от който беше и Цветин Стоянов, се нареди на четвърто място с актив от 7 точки. Европейски шампиони с 12 точки станаха представителите на Нидерландия, следвани от тези на Франция с 11 и на домакина Португалия с 8 точки. Другите двама родни състезатели в отбора бяха Георги Георгиев и Пресиян Въндев.
    При девойките българският тим включваше Мирела Косева и Преслава Пенчева. Третата беше Мариана Узунова от Сливен. Отборът ни зае петата позиция с 5 точки. Златото стана притежание на състезателките от Грузия със сбор от 13 точки. Второ и трето място заеха тимовете на Италия с 12 точки и на Германия с 8 точки.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Акробатика

Към началото

Следвай ни