Добри Карамаринов оглави европейската атлетика

Топ новина! Dobromir-Karamarinov
Добромир Карамаринов

Габровецът Добромир Карамаринов вече е президент на ЕАА

Президентът на Българската федерация по лека атлетика, габровецът Добромир Карамаринов, от днес вече е временно изпълняващ длъжността президент на Европейската атлетика. Той заема поста на норвежеца Свен Арне Хансен, който миналата седмица получи тежък инсулт и му предстои възстановянане.
Това решение бе взето по време на двудневното видео-конферентно съвещание на Изпълнителния борд на Европейската асоциация по лека атлетика (EAA). Според устава й първият вицепрезидент поема ръководството, ако избраният от конгреса лидер не е в състояние да изпълнява задълженията си. Карамаринов ще е начело на ЕАА до октомври 2021 година, когато ще се състои поредният висш форум на асоциацията.  "Пожелавам на Свен Арне да се възстанови максимално бързо. Вече втори мандат съм първи вицепрезидент и съм запознат с ангажиментите и отговорностите, които изисква постът на президента. В тези трудни времена за спорта ще дам всичко от себе си, за да отговоря на висотата на очакванията" - сподели габровецът, който от октомври 2019 г. е и член на Съвета на Световната атлетика (ИААФ). Той е и президент на Асоциацията на балканските атлетически федерации.

Карамаринов е роден в Сливен, но е израсъл в Габрово, където завършва ПМГ "Акад. Иван Гюзелев". Възпитаник е на местната лекоатлетическа школа, като юноша - през 1976 г., е част от олимпийския отбор на България за игрите в Монреал - на 400 м. с препятствия. В Габрово работи като треньор по лека атлетика до 1993 г., когато го изтеглят в София - отговаря за олимпийската подготовка в БФЛА, от 1994-та е неин генерален секретар, а от 2003-та - президент.

 

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Лека атлетика

Към началото

Следвай ни