До края на седмицата в галерия „Видима“ е изложбата на Детския арт център

Tvorbite-na-malkite-hudozhnitsi-sa-neobichaini
Творбите на малките художници са необичайни
До края на седмицата ще бъде експонирана годишната изложба на възпитаниците на Детски Арт център „Видима“ в Севлиево, съобщи техният ръководител Снежана Велчева.

 Творбите на малките художници тази година са необичайни. Те са превърнали в изкуство тубусите, върху които е била навита хартията, използвана в печатниците. Както и опаковъчните найлони, предназначени за предпазване на чупливите материали, продавани в магазините. Според нея така малките творци дават и своя принос за опазване на природата чрез използването на отпадъчни материали, замърсяващи околната среда, върху които те рисуват. „Само за производството на тубусите например се унищожават множество дървета, които прочистват въздуха и чиято сянка търсим в горещите летни дни. Успоредно с това децата се приучават да се грижат и да пазят околната среда - казва г-жа Велчева. – Материалите, които са предназначени за изхвърляне на боклука, ние, заедно с децата ги превръщаме в произведения на изкуството“. В експонираната в залите на галерия „Видима“ изложба от детски картини е видно всичко това. „А рисунките на най-малките, на децата от ДГ „Пролет“ в Севлиево, са разположени плътно една до друга и една над друга, при което се получава голяма прекрасна картина – разказа още г-жа Велчева. – Освен това върху найлоновите отпадъци децата рисуваха българските носии от различните етнографски области на страната. Те са шест – най-голямата е Северняшката, към която е и нашата област, Добруджанската, Шопската, Тракийската, Пиринската и Родопската. Всяко едно от тях изрази своето предпочитание към националните облекла на определената област и така те представиха носиите на българите от всички краища на страната ни. А когато подредихме детските творби една до друга те оживяха в живописно българско хоро“.

В годишната изложба на севлиевските малки художници са показани близо 100 творби, в които те са показали своя талант и от които е видно, че децата творят не само с ръцете си, но и със сърцата и душите си.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Арт

Към началото

Следвай ни