Днес в Русе представят книгата и филма за Кристо

Препоръчана! Dnеs-v-Rusе-prеdstavvat-knigata-i-filma-za-Kristo
Днес в Русе представят книгата и филма за Кристо
Книгата “Кpиcто, Владо, Росен и плаващите кейове” и документалният филм „Мост към Кристо“ ще бъдат представени днес, 26 октомври т. г., в престижния Панаир на музейните изложби в Русе, съобщиха от Общината в дунавския град. Ще припомним, че премиерата на книгата беше на 28 юни т. г.

РУЖА ЛЮБЕНОВА
 Книгата  “Кpиcто, Владо, Росен и плаващите кейове” и документалният филм „Мост към Кристо“ ще бъдат представени днес, 26 октомври т. г., в престижния Панаир на музейните изложби в Русе, съобщиха от Общината в дунавския град.
 Ще припомним, че премиерата на книгата беше на 28 юни т. г. в столичното кина „Одеон“, а в Габрово беше представена на 4 октомври т. г. Документалният разказ на Евгения Атанасова запознава с екипа изградил физически „Плаващите кейове“ - 3-километровия понтонен мост над водите на езерото Изео в Италия. Самата авторка е участник в този проект.
 Панаирът на музейните изложби започна на 24 октомври и ще завърше днес, 26 октомври. Провежда се в зала „Европа“ на Доходното здание в Русе. Събитието бе организирано от Министерството на културата, Регионален исторически музей – Русе и  Община Русе. Форумът се случва в партньорство с Регионален център за опазване на нематериалното културно наследство в Югоизточна Европа под егидата на ЮНЕСКО – София, Асоциация на Клубовете Приятели на музея, с подкрепата на Сдружение Български музеи и на Сдружение „Толкова близо, толкова далече“.
 Повече от 100 гости заявиха присъствие в тазгодишното издание на панаира. Сред лекторите са музейни специалисти от България, Великобритания, Хърватска, Македония, Сърбия. Работните панели се фокусират върху интерпретацията на наследството, мобилността на музейните колекции, брандирането на културните продукти, публичните комуникации на културните събития, допълниха от Община Русе.
 Габровска област бе представена на този престижен форум и от Надежда Ботева от Историческия музей в Севлиево. На 24 октомври тя представи темата “Крепостта Хоталич - приключение, мистика и реалност. Четиридесет години от началото на археологическите проучвания“.
 Същия ден световноизвестният художник Кристо бе представен от друг лектор в Панаира на музейните изложби в Русе – Галина Бонева от Дома на хумора и сатирата в Габрово. Темата й бе „Кристо и Жан-Клод. Роден в Габрово“. И още една тема престави г-жа Бонева -  „Светът според Тодор Цонев – ретроспективна изложба“. 
 Ден по-късно, на 25 октомври, в Панаира на музейните изложби хпредставяне имаше и Любка Цанева от Специализирания музей за резбарско и зографско изкуство в Трявна. Тя  говори по темата „Художествени колекции от Трявна“.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Cristo

Към началото

Следвай ни