Днес проф. Цанков и доц. Казанджиева ще изнесат лекции по дерматология във „Възраждане"

Водеща! dots.-Kazandzhieva-i-prof.-TSankov
доц. Казанджиева и проф. Цанков
Днес от 18:00 часа в зала "Възраждане" ще бъде поредната здравна лектория, организирана от читалище "Будителите-2017" - Габрово.

Темата е "Дерматология - новости, псориазис, екзема, атопичен дерматит и др.", представена популярно и на достъпен език. Входът е свободен.
     Габровци  ще се срещнат с изтъкнатите дерматолози чл. кор.проф. д-р Николай Цанков от Клиниката по дерматология и венерология в МБАЛ "Токуда Болница София” и доц. д-р Жана Казанджиева - специалист-дерматолог в Кожна клиника - Александровска болница и преподавател в Катедрата по дерматология и венерология в Медицинския университет в София.
    Проф. Казанджиева ще изнесе лекция на тема "Атопичен дерматит и екзема", а проф. Цанков ще представи новостите в лечението на псориазис.
    Преди събитието, от 17:00 часа, доц. Казанджиева, проф. Цанков, дерматологът д-р Санкева и представители на фондация "Екзема" организират  "Училище за пациенти с атопичен дерматит", Могат да присъстват родители на деца с атопичен дерматит и възрастни пациенти.
    Чл. кор. проф. д-р Николай Цанков, дмн

• Изтъкнат български лекар - новатор в дерматологията, с много научни трудове, награди и участие в 6 български антарктически експедиции. Специализирал в Медицински факултет “Lariboisiere” на болница “Saint Louis” - Париж

• Научни приноси в дерматологията и венерологията: 850 научни труда, 283 научни статии (158 чуждоезични), 3 книги, участие в 16 други книги и монографии, 3 дисертации, 70 пъти лектор на световни и европейски конгреси, над 1500 цитирания на негови статии.

• Почетен член на 15 научни медицински дружества по светa. Първият български лекар сред 65 избрани от целия свят в “Caring Physicians of the world” на СЗО, Лекар на годината-2005

Доц. д-р Жана Казанджиева, дмн

• Специалист-дерматолог от Кожната клиника на  Александровска болница и Клиника „Евродерма“, преподавател в МУ-София.

• Специализации: Лазерна терапия на кожните болести - Цюрих,  Електронна микроскопия на кожата - Виена,

• Член на борда на Европейската академия по дерматология и венерология, Българско дерматологично дружество (БДД), Фондация „Екзема“, председател на секция по Дермато-алергология към БДД.

• Над 150 публикации в областта на дерматологията за лечението на екземите, уртикарията, псориазис, медикаментозните алергии, хемангиомите, лазертерапията, алергиите от козметични средства, различните видове алопеция и др.

• 28 пъти лектор на европейски, американски и световни конгреси и симпозиуми, преподавател в международни курсове и семинари за дерматолози.

С  виртуална разходка до ледения континент Антарктида проф. Цанков ще разкаже за научните си изследвания като участник в шест български експедиции до контнента. Той е пионер в изучаването на ефектите от климатичните условия върху здравата кожа. Като признание за огромния принос на проф. Цанков в световната наука, един от отровите на Антарктида е наречен на негово име - остров Цанков.

          В края на лекторията ще има дискусия, по време на която ще могат да бъдат задавани въпроси и да бъде редставена още информация за кожните проблеми и профилактиката им, например за кожата и слънцето, за кожата и татуировките, за алопецията, за храненето при акне и др.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Здравеопазване

Към началото

Следвай ни