Д-р Шандурков: Имаме нова база, но и голям проблем с паркиране на линейките

Водеща! Ne-ni-dostiga-i-personal,-spodelya-d-r-Georgi-SHandurkov
Не ни достига и персонал, споделя д-р Георги Шандурков
  Габровският Център за спешна медицинска помощ има нова база на партера в Консултативна поликлиника, чакат ново оборудване и обзавеждане. Но сега екипът повече се притеснява заради трудното паркиране на линейките пред поликлиниката. Основен си остава проблемът с недостига на персонал. Иначе линейките, добре оборудвани, са достатъчни, коментира директорът на Центъра д-р Георги Шандурков.

- Спешна медицинска помощ е вече на ново място. Къде точно сте базирани?

- Вече сме в Консултативна поликлиника, на партера. Имаме 10 помещения. Освободихме помещенията в областната болница. Могат да разширят спешното отделение или да ги ползват за други нужди.

- А вие защо се преместихте?

- Това е изискване на проекта на Министерството на здравеопазването, който осигурява нови помещения и линейки на всички областни центрове за спешна медицинска помощ.

- Новото място по-удобно ли е за екипа на Спешна медицинска помощ?

- Би било по-удобно, ако имаше комуникация, ако имаше място за линейките. В момента те няма откъде да влизат и да излизат от паркинга пред поликлиниката. Имах среща с кмета, с Областно пътно управление, с архитекти, с полицията, за да се отвори вход за линейките откъм ул. „Брянска“, така ще ни бъде много по-удобно.

А сега линейките трябва да отидат до автогарата, да изчакат два светофара, за да стигнат до паркинга пред поликлиниката.

- В другите градове на областта също ли са осигурени нови помещения?

- Все още нямат нови помещения, в проекта са предвидени всички центрове, но кога ще стане, не знам.

- Завърши ли проектът за спешната медицинска помощ, която включваше нови линейки и помещения?

- Не, проектът не е завършен още. Чакаме оборудване и обзавеждане. Мина процедурата, ще се подписва рамково споразумение и след това ще се възлага изработване на мебелировката. След това ще се инсталират компютри, мрежа. До момента само е осигурена сградата, където сме се преместили. Доставени са и автомобилите.

- Всъщност колко линейки в цялата област получихте по проекта?

- За габровския център са доставени 4, оборудвани с нужната апаратура линейки, по 1 линейка за филиалите в останалите три града на областта.

- Може ли да се каже, че вече са задоволени всички нужди на Спешна медицинска помощ?

- Може да се каже, но няма да е истина. Линейки има, хора няма.

- В други разговори сте казвали, че линейки имате, персоналът не достига, още ли е така?

- Пак е така, не ни достига персонал. В областта има 8 мобилни екипа, 4 в Габрово, 2 в Севлиево и по един в Дряново и Трявна. В другите филиали освен Габрово, има и амбулатория, където се преглеждат спешни пациенти. В Габрово, както всички знаят има отделно спешно отделение в болницата

- Намаляха случаите на коронавирус, по-спокойно ли се работи при вас?

- Малко по-спокойно е, да. Намаляха повикванията за болни от коронавирус.

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Здравеопазване

Към началото

Следвай ни