Д-р Минко Михов: "Завършихме годината със 168 хил. лева печалба"

D-r-Minko-Mihov
Д-р Минко Михов
Общата сума на придобитите активи е 309 487 хил. лв

    На 15 юни се проведе общо събрание на Многопрофилната болница за активно лечение „Д-р Тота Венкова” АД. Какви са финансовите резултати през изминалото 2022 година, какво сочи инвестиционната програма, какво предстои - разказва изпълнителният директор на болницата д-р Минко Михов.


- Как завършихте 2022 година, имате ли печалба?

- Положителен е финансовият резултат, завършваме с печалба 168 хил. лв., срещу 94 хил. през мината година. Увеличени са приходите, лекувахме повече пациенти.

- Каква беше инвестиционната ви програма?

- Общата сума на придобитите активи е 309 487 хил. лв. Това са всичките придобити дълготрайни активи. Става дума за апарати, инфузионни помпи, монитори, ултразвуков апарат, получихме апаратура за педиатричното отделение от Българската Коледа, гинекологичен стол, биохимични анализатори, дарение от "Идеал Стандарт-Видима". Има и други по-дребни придобивки.

- А сега какво предстои?

- Тази година ще се сдобием с доста повече апаратура. Приключи проектът за ангиографския апарат, като общата стойност е милион и половина лева, заедно с ремонта на помещението. Той е поставен в инвазивната кардиология. Всичко е готово, очакваме само разрешителното, за да започнем да работим

Днес очакваме да пристигне лазерен урологичен апарат, високо поколение. С него ще се извършват лазерни операции в урологията за лечение на бъбречно-каменна болест и лазерни операции на простатата. Струва 450 хил. лева.

Очакваме две нови операционни маси, отново дарение от севлиевската фирма "Идеал Стандарт-Видима". Ще завърши окончателно ремонтът на Спешното отделение по проект на Министерството на здравеопазването. И за него очакваме разрешително за ползване. Строително-ремонтните работи са приключили на 99 %, остава изграждане на автомобилна рампа пред новото Спешно. Има закупен нов ехограф, висок клас за 180 хил. лв.

С какви средства закупихте тези важни апарати?

По-големите апарати са със средства от Министерството на здравеопазването.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Здравеопазване

Към началото

Следвай ни