„Бъки“ загуби от „Свиленград“ в I кръг от основната фаза

Bakii-zagubi-ot--Svilеngradd-v-I-krag-ot-osnovnata-faza
BAKIJENI20182019.jpg
Женският тим на „Бъки“ започна със загуба основната фаза на първенството в „А“ РХГ.

Седмица след като триумфира с Купа България след убедителна победа на финала над „Свиленград“, воденият от Веселина Златева тим отново се изправи срещу водения от Тефик Парафитов тим и този път отстъпи с гол разлика. Срещата се игра в зала „Вълчо Даскалов“ в Хасково, заради наложено наказание на тима от Свиленград, и приключи при резултат 24:23.

Отборът на „Бъки“ поведе в срещата, но след два поредни пропуснати 7 метрови наказателни удара, „Свиленград“ изравни и излезе напред, като успя да запази аванс от един гол до почивката. Тя дойде при резултат 12:11. Силно начало на втората част от страна на символичните домакини доведе до сериозно увеличаване на разликата и осем минути след подновяването на играта вицешампионките вече бяха с 6 гола напред - 19:13. Хандбалистките на „Бъки“ тръгнаха да догонват и в 44-та минута намалиха на 20:19. Попадения на Роксана Радева и Кристина Миланова отново дадоха аванс на „Свиленград“, но с два гола на Лидия Ковачева и един на Ивета Христова габровският тим възстанови равенството четири минути преди края - 22:22. Последваха две успешно реализирани стрелби от Стефка Агова и Миланова за 24:22, а Ковачева в края оформи финалното 24:23.

Капитанката на „Бъки“ реализира общо 10 гола в мача, но те се оказаха недостатъчни за успех на "Бъки". 5 попадения добави Мадлен Тодорова. За отбора на „Свиленград“ с 9 гола завърши Кристина Миланова, 7 отбеляза Стефка Агова.

„Влязохме в мача доста колебливо, а и вратарката на „Свиленград“ Гери Александрова се представи много добре и спаси доста положения. Не всички момичета в нашия състав бяха в кондиция за победа и битка, което ме притеснява. Хандбалистките на „Свиленград“ се бориха повече от нас, желаеха повече победата и я постигнаха“, коментира след срещата треньорката на „Бъки“ Веселина Златева.

Това е една втората загуба на габровския тим от началото на сезона. Във временното класиране „Свиленград“ излезе начело с 2 точки и по-добра голова разлика от „Бъки“. На трета позиция с 1 точка е „Етър 64“, който във втория кръг от основната фаза ще гостува във Свиленград.

„Бъки“: Лидия Ковачева-10, Йоана Костова, Карина Съменова, Габриела Цонева, Екатерина Стефанова-2, Силвия Якова-1, Маргарита Христова, Ивон Дюлгерова, Теодора Якова, Мадлен Тодорова-5, Емилия Самуилова-1, Моника Христова, Мари Томова-1, Преслава Проданова, Ивета Христова-1, Стефани Петрова-2.

Треньор: Веселина Златева

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни