„Бъки“ си върна на „Шумен 98“ и се класира на полуфинал за Купата

Snimka--Svetozar-Gatev,-www.sport-gabrovo.com
Снимка: Светозар Гатев, www.sport-gabrovo.com

Женският отбор на ХК „Бъки“ се класира за финалната четворка в турнира Купа България. Воденият от Веселина Златева тим надигра в зала „Орловец“ „Шумен 98“ с 31:23 и продължава напред в надпреварата.

Габровският състав взе сладък реванш, след като преди седмица допусна поражение от същия съперник в мач от първенството. Този път домакините започнаха мотивирано срещата, играха организирано в защита и затрудниха максимално хандбалистките на „Шумен 98“, които бяха принудени да търсят стрелба от 9-метровата линия. Ивон Дюлгерова обаче беше стабилна на вратата. Грешките на гостенките позволиха на габровския тим да използва силното си оръжие - контраатаката, и още в първия четвърт час от мача „Бъки“ взе добър аванс - 8:3. Разликата достигна до 8 гола в 22-та минута (12:4), можеше да се увеличи и още ако домакините бяха по-концентрирани в атака. Направени бяха и два пропуска от линията за изпълнение на 7-метров наказателен удар. Избраничките на Николай Начев се възползваха и успяха да намалят изоставането си до почивката, която дойде при резултат 10:15.

През втората част играта беше по-равностойна. Лековато пропуснати голови възможности в нападение позволиха на шуменки да реализират три поредни попадения и да намалят пасива до три гола в 51-та минута (24:21), но Веси Златева взе навременен тайм-аут и след него нещата отново си дойдоха на мястото. След 7:2 в последните 8 минути, габровският тим си осигури победата с финалното 31:23. Неприятен вкус на победата даде излизането от игра заради контузия на Милица Колева. Крилото на „Бъки“ усука коляно още в 10-та минута на мача и молбите на всички в клуба са травмата й да не е сериозна.

Лидия Ковачева наниза 9 гола за успеха, Мари Томова добави 8, а Мадлен Тодорова завърши с 5. За „Шумен 98“ 6 пъти се разписа Маринела Панайотова, по 4 гола вкараха Мария Маслева, Християна Драганова и Юлияна Таче.

„Знаех, че ще има разлика и в мотивацията, и в амбицията на момичетата. Много съм доволна от играта в защита, особено през първото полувреме. Притеснявам се за Милица и силно се надявам да не е нещо сериозно. Поздравявам всички за победата, защото показаха, че са истински отбор и се бориха до последните минути на мача“, коментира треньорката Веси Златева.

В битка за участие във финала габровският тим ще срещне състава на „Ники спорт“, който отстрани от турнира втородивизионния „Спартак“ (Плевен) след победа с 33:25. Другият полуфинален двубой ще противопостави носителят на трофея „Свиленград“ и „Етър 64“. Търновки елиминираха на четвъртфиналите състава на „Поморие“ след успех с 31:22 край морето.

„Бъки“: Лидия Ковачева-9, Йоана Костова, Карина Съменова, Габриела Цонева-1, Екатерина Стефанова, Силвия Якова-3, Маргарита Христова, Милица Колева-1, Ивон Дюлгерова, Теодора Якова, Мадлен Тодорова-5, Рени Еремиева-1, Емилия Самуилова, Моника Христова, Мари Томова-8, Ивета Христова-3. Треньор: Веселина Златева

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни