„Бъки“ приключи редовния сезон с победа, влиза като лидер в основната фаза

Топ новина! Bakii-priklluchi-rеdovniia-sеzon-s-pobеda,-vliza-kato-lidеr-v-osnovnata-faza
VIKI_4.jpg

Женският отбор на ХК „Бъки“ записа девета победа от началото на сезона и приключи като едноличен лидер редовния сезон от „А“ Републиканската хандбална група. В последния X-ти кръг, Лидия Ковачева и съотборничките ѝ приеха в зала „Орловец“ състава на „Шумен 98“, който се бореше да запази третата си позиция във временното класиране, за да участва в първата тройка на предстоящата основната фаза от шампионата.

Воденият от Николай Начев състав беше и единственият, който успя да нанесе поражение на шампиона „Бъки“ от началото на първенството - 26:22 през есента в Шумен. Габровските момичета обаче си върнаха отстранявайки шуменки в турнира за Купа България, а сега отново показаха, че загубата е била напълно случайна, и в мач без значение за първото им място отнесоха гостенките с 13 гола разлика. Както показва и резултатът, интрига в срещата нямаше. С три гола на своя лидер Лидия Ковачева и по един на Мадлен Тодорова и Силвия Якова, „Бъки“ бързо взе аванс от 5:1. Николай Начев опита да спре откъсването на домакините с тайм-аут още в 8-та минута, но това не помогна. Шампионките продължиха да бележат и да увеличават аванса си, който достигна до 9 гола в края на полувремето - 16:7.

Нямаше особена разлика на терена и през вторите 30 минути. „Бъки“ увеличи преднината си на 12 гола още в началото, с попадения на Габриела Цонева и Мари Томова, и до края запази тази разлика. Комфортният аванс позволи на Веселина Златева да даде игрови минути на всички състезателки, но това не промени статуквото на терена. Два гола във вратата на „Шумен 98“ реализира и най-малката в състава - 15 годишната Стефани Петрова. Без никакви проблеми „Бъки“ запази преднината си и затвори мача при резултат 32:19.

Лидия Ковачева наниза 8 гола за победата, с 6 завърши Мари Томова. С чудесни три гола от лявото крило през първата част се отличи Силвия Якова, а през втората - Маргарита Христова. Ивон Дюлгерова по традиция беше много стабилна на вратата, а силно включване при 7 метровите наказателни удари направи Моника Христова, отразила цели 3 в мача.

За „Шумен 98“ 6 гола реализира Маринела Панайотова, 5 отбеляза Мария Маслева.

След две седмици започват двубоите от основната фаза, в която отборите ще бъдат разделени на Първа и Втора група. В Първа група ще играят тимовете класирали се в челната тройка след изиграване на срещите от редовния сезон, а във Втора група - тези, заели местата от 4-то до 6-то. Заради загубата от „Бъки“ в последния кръг „Шумен 98“ отпадна от първата кройка за сметка на „Свиленград“. Вицешампионът записа равенство 23:23 при гостуването си на „Етър 64“ във Велико Търново и измести шуменския тим от третата позиция. Така в Първа група ще спорят „Бъки“, „Етър 64“ и „Свиленград“, а във Втора група - „Шумен 98“, „Поморие“ и „Ники спорт“ (Сливница). И в двете групи отборите ще влязат с бонус точки в зависимост от класирането им в редовния сезон. В Първа група „Бъки“ ще стартира с 2 точки, „Етър 64“ с 1 точка, а „Свиленград“ с 0т. Във Втора група „Шумен 98“ ще влезе с 2 точки, „Поморие“ с 1 точка, а „Ники спорт“ - без точки.

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни