„Бъки“ е новият шампион на България по хандбал при жените!

Топ новина! SHampionkite-ot--B-ki-
Шампионките от "Бъки"

Женският отбор на ХК „Бъки“ триумфира с шампионската титла на България по хандбал. Воденият от Веселина Златева тим спечели безапелационно като гост и втория мач от Суперфинала срещу състава на „Свиленград“, и сложи край на финалната серия с 2:0 победи.

 Габровските хандбалистки показаха по категоричен начин, че най-много им прилягат златните медали. Както и преди седмица в зала „Орловец“, Лидия Ковачева и съотборничките й не оставиха никакви шансове на тима от Свиленград и го отказаха още през първата част с великолепна игра в защита и скоростни контраатаки.

Срещата тръгна с 9 безответни попадения във вратата на домакините. В 13-та минута съставът на „Свиленград“ да реализира първите си два гола, но последва нова серия на „Бъки“ и резултатът стана 2:13 в 20-та минута. До края на първото полувреме състава на Тефик Парафитов успя да реализира само 6 гола във вратата на чудесната Ивон Дюлгерова, а получи цели 18. През втората част играта беше по-равностойна. Предвид резултата, Веселина Златева даде възможност на всички момичета да се включат в игра. Габровският тим умело запази аванса си и триумфира с рядко срещания за финален мач в женското първенство резултат - 16:29. Мари Томова заби 7 гола за победата, с 6 се отчете Лидия Ковачева, Йоана Костова добави 5, а Мадлен Тодорова - 4. За домакините 10 пъти се разписа Антония Игнатова.

„След добрия мач срещу „Свиленград“, който изиграхме в Габрово (28:18), момичетата отново демонстрираха огромно желание и хъс за победа. Началото на двубоя в Свиленград беше изключително силно за нас, като не скривам, че домакините имаха малшанс, удариха няколко греди и неможаха да отбележат гол в началните минути. Това още повече вдъхнови отбора ни и доведе до положителното развитие на мача в наша полза. Добрата игра в защита улесни задачата на Ивон Дюлгерова и тя отново имаше чудесни изяви на вратата. Разполагахме и с най полезния играч на първенството в лицето на Лидия Ковачева, която поведе отбора и беше познатия лидер, както бе и по време на цялото първенство. При много от състезателките се видя огромно израстване и те показаха, че дори и без достатъчно опит, трудейки се ежедневно в тренировките, целите са постижими. Мисля, че това е пътят, който трябва да следваме и за напред.

Посвещаваме тази шампионска титла на нашия президент г-н Митко Мандичев, на г-н Георги Бижев и всички останали личности и фирми, които повярваха в нас. Тя е и за прекрасните родители на момичетата, които винаги са с нас и ни подкрепят“ - коментира щастливата треньорка на шампионките Веселина Златева.

Това е трети шампионски трофей за женския отбор на „Бъки“. Предишните две бяха извоювани през 2006-та и 2015-та година.

Със златните медали в Свиленград се окичиха: Ивон Дюлгерова, Соня Колева, Лидия Ковачева, Йоана Костова, Карина Съменова, Габриела Цонева, Екатерина Стефанова, Силвия Якова, Маргарита Христова, Милица Колева, Теодора Якова, Мадлен Тодорова, Рени Еремиева, Емилия Самуилова, Мари Томова, Ивета Христова.

Треньори: Веселина Златева, Анита Хараланова

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни