Адв. Евгени Попов с Почетния знак на СЮБ

Топ новина! adv.-Evgeni-Popov-s-nagradata
адв. Евгени Попов с наградата
За Деня на Конституцията бяха раздадени традиционните отличия за постижения в правото:

    Адвокат Евгени Попов от Габрово бе отличен с Почетния знак на Съюза на юристите в България. 
    Това е най-високата индивидуална награда за юристи и се присъжда за професионални постижения и активна съюзна дейност.
    Отличието беше връчено на 18 април на тържествена церемония по случай Деня на Конституцията и празника на юристите, която се проведе в салона на СЮБ на ул. „Пиротска“ в столицата.
    Традиционните награди се връчват за двадесети път и Евгени Попов е първият награден юрист от Габрово.
    Адвокат Попов е роден 1956 година в Габрово. Завършил е право в Софийския университет. Практикуващ адвокат от 1994 година. Втори мандат председател на Адвокатската колегия в Габрово.
    Другите отличени български юристи са: Антони Гетов – нотариус; Атанас Семов – конституционен съдия; Владимир Николов – прокурор, председател на Асоциацията на прокурорите в България; Стефка Кемалова – съдия във Върховния административен съд; Ясен Тодоров – член на УС на Камарата на следователите. 
    За 20-ти пореден път се връчва и годишната награда на СЮБ за журналисти – за активно, точно и обективно отразяване на дейността на съдебната власт (наградата е грамота, предметна награда и карта за 7 дни почивка в базата в с. Боженци). За 2022 г. наградата се връчи на Лора Крумова за серия предавания, свързани със съдебната власт.
    Тържественото събрание е организирано от Съюза на юристите в България съвместно с Министерството на правосъдието, Висшия съдебен съвет, Висшия адвокатски съвет, Съюза на съдиите в България, Българска съдийска асоциация, Асоциацията на българските административни съдии, Асоциацията на прокурорите в България, Камарата на следователите, Нотариалната камара на Р България.
    Официални гости на събитието бяха вицепрезидентът Илияна Йотова, Павлина Панова – председател на Конституционния съд, Крум Зарков – министър на правосъдието, Боян Магдалинчев – представляващ Висшия съдебен съвет, Галина Захарова – председател на Върховния касационен съд, Георги Чолаков – председател на Върховния административен съд, конституционни съдии, членове на Висшия съдебен съвет, върховни съдии, висши магистрати, юристи от всички правни професии и журналисти.
    Събитието завърши с концерт на музикантите от Струнния оркестър при Културния дом на СЮБ.
    * * *
    Вчера адвокат Попов съобщи, че в най-скоро време предстои официално представяне на „История на габровската адвокатура“. Изданието вече е предадено за печат във великотърновско издателство.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Закон и ред

Към началото

Следвай ни