Журналисти свидетелстват срещу пътни нарушители

Габровски бабаит въртя гуми пред екип на TV7 - остана
Журналисти свидетелстват срещу
Габровски бабаит въртя гуми пред екип на TV7 - остана без книжкаЕкип на TV7 и Тихомир Църов от Дарик радио - Габрово застанаха на страната на закона и свидетелстваха за установяване на груби пътни нарушения в Габрово, съобщиха вчера от „Пътна полиция“ -

 

Първият случай бе особено впечатляващ с наглостта на извършителя - млад габровец, който преди два месеца се похвали в социалните мрежи с лудото си шофиране от кв. Бичкинята към центъра. В клипа, заснет от спътника му, се виждаше как „Мерцедес“-ът им лети през оживени кръстовища, минава на червено и „изправя косите от ужас“ на шофьор на градски автобус.

След появата на клипа попитахме ръководството на Областната дирекция на МВР и получи отговор, че извършителят е получавал и отново ще получи актове, съответните глоби и постоянно полицейско наблюдение. Репортер на „100 вести“ си спомни една среща в Община Габрово по проблемите на пътната безопасност, където въпросният габровец заяви, че досега е платил над 5000 лева глоби. Отказване от лудото шофиране обаче няма – доказа го и клипът му от Бичкинята към центъра на Габрово, заснет на 16 ноември м. г. За него полицията му наложи три акта - за липса на „Гражданска отговорност“, за каране в насрещното и за няколко дрифта.
Десетина дни по-късно специално заради клипа в публичното пространство от столицата пристигна телевизионен екип на TV7. Габровският „джигит“ не се почуди много и повтори „геройството си“ пред камерата. Филмът бе излъчен на 1 декември, след което „Пътна полиция“ Габрово отново се намеси. Този път журналистите от TV7 се подписаха като свидетели и нашенецът отнесе още един акт - по общинска наредба за демонстративно приплъзване на гуми, където финансовите санкции са от 200 до 1000 лв.
Като свидетел на друго пътно безобразие в Габрово – паркирането на пешеходни пътеки, се е подписал и журналист от местна медия, научи „100 вести“. Нееднократно нагли нарушители си позволявали да заемат пространството, определено единствено за безопасно пресичане на ул. „Скобелевска“ и това „преляло“ чашата на търпението му.
Впрочем, откриването на човек, готов да свидетелства, е една от най-трудните задачи в работата на полицията. Изпращането на снимки и сигнали „увисва“ във въздуха, ако някой не се ангажира да свидетелства за видяното.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни