Започна изграждането на кръговото движение пред „Лидл”

Водеща! <p><br />    Започнаха строителните дейности по привеждане на съществуващото кръстовище
Започна изграждането на кръгов


    Започнаха строителните дейности по привеждане на съществуващото кръстовище към кръгово на бул. „Могильов“, ул. „Свищовска и ул. „Лазурна пред известен хипермаркет в кв. Младост.

Обектът е един от 9-те, заложени в инвестиционната програма на Община Габрово за 2016 г., които продължават започнатите дейности преди няколко години за подобряване на градската среда.
    И ако за всички останали инфраструктурни проекти мненията на габровци са били разнопосочни, то за този проект те са еднозначни – има нужда от нова организация на движението, защото мястото е рисково за пътнотранспортни произшествия, категорични са жителите на кварталите Младост, Русевци, Трендафил 1 и 2. В близост до него има детска градина, СОУ „Отец Паисий“, множество търговски обекти – все предпоставки за ПТП-та.
    Договорът за изпълнение на проекта между Община Габрово и фирмата изпълнител „Трейс Груп Холд“ АД след обществена поръчка е подписан на 7 юли 2016 година.
    Стойността на договора е 389 990 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение е 5 декември 2016 г.
    В него са предвидени строително-монтажни работи с цел подобряване пропускливостта на кръстовището, рехабилитация на пътната настилка, подобряване на осветеността на кръстовището и осигуряване на безопасността на автомобилното и пешеходното движение. На мястото на съществуващото четириклонно кръстовище ще бъде изпълнено кръгово движение. Централният остров ще бъде повдигнат спрямо пътното платно с пътни бордюри от гранит. За по-добра ориентация по периметъра на кръга ще бъдат монтирани светещи стрелки, а около централния кръг ще се изгради ивица от гранитен паваж.
    С цел насочване на движението ще бъдат оформени 4 броя разделителни острови с настилка от цветни гранитни павета. Създадените междинни зони за изчакване при влизане в кръстовището значително ще подобрят безопасността на движение при преминаване през кръга. Проектът включва цялостна рехабилитация на пътните и тротоарните настилки в обхвата на кръстовището, поставяне на метален парапет, ново улично осветление и озеленяване.
    Очакваният ефект от реализирането на проекта е да се осигури безопасност на движението и модернизиране на инфраструктурата в района.
    Все още същинските строителни дейности не са започнали, но мястото е оградено, поставени са и знаци за промяна на движението.
    „Добре, че Общината се вслуша в предложението на хората от квартала да се изгради това кръгово. Толкова млад народ загина – на всеки стълб по „Свищовска“ има поне двама загинали. Направо си е страшно да се пресича на това място, особено пред „Лидл“. Ако може да ги принудят и да карат с по-ниски скорости, ще е добре“ - това коментира възрастен жител на квартала и помоли да бъде придружен, за да пресече на отсрещния тротоар.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни